Stiinta & Tehnologie

#aplicatie situatii de urgenta #adaposturi publice #aplicatia pentru situatii de urgenta #DSU #aplicatie

Aplicatia pentru situatii de urgenta, contine harta adaposturilor publice! De unde o poti descarca

Departamentul pentru Situatii de Urgenta (DSU), in colaborare cu SMURD au creat o aplicatie de smartphone, cu informatii utile in situatii de urgenta. Aplicatia a fost acum updatata si cuprinde o harta cu informatii publice dar si cu adaptorurile publice de protectie civila.

Aplicatia poate fi descarcata gratuit din Google Play si App Store.

Principala noutate a versiunii 2.0 a Aplicatiei DSU este harta cu informatii utile, pe care se vor regasi, in premiera, adaposturile publice de protectie civila. in caz de calamitati, se va activa si optiunea "Puncte de intalnire in caz de dezastre". Harta cu informatii utile cuprinde farmaciile non-stop, Unitatile de Primiri Urgente, spitalele, unitatile de politie si de pompieri, dar si bazele si refugiile Salvamont, se arata pe pagina de facebook a DSU.

Implicarea populatiei in situatii de urgenta este esentiala, de aceea Aplicatia DSU vine si cu optiunea "Vreau sa ajut!", care se activeaza in caz de calamitati. Astfel, va putea fi centralizat sprijinul pe care il poate oferi populatia sau ONG-urile.

Aplicatia DSU are acum un design imbunatatit astfel incat utilizatorii aplicatiei sa aiba acces la cele mai noi stiri din domeniul situatiilor de urgenta, direct de la sursa.

Alertele sunt grupate intr-un singur loc. Utilizatorii Aplicatiei DSU vor primi push-notifications de fiecare data cand apare o alerta in zona lor de interes.

In plus, populatia are ocazia sa vina in sprijinul personalului din serviciile de urgenta. Oricine este martorul unei situatii de urgenta, fie ca este vorba de inundatii, alunecari de teren, incendiu sau accident rutier, va putea trimite fotografii si clipuri video catre Departamentul pentru Situatii de Urgenta. in felul acesta, actiunea serviciilor de urgenta poate fi imbunatatita prin accesul inca din primele clipe la imagini de la fata locului. Raportarea nu reprezinta totusi un apel la 112.

In sectiunea Lectii a Aplicatiei DSU, utilizatorii au acces la zeci de articole despre cum sa se comporte in caz de cutremur, inundatii, incendii, cum sa acorde primul ajutor. Lectiile vin si cu teste, unde pot fi verificate cunostintele acumulate prin parcurgerea articolelor.

Mai mult, Aplicatia DSU contine link-uri si catre Ghidul IGSU privind avizarea/autorizarea, precum si jocul pentru copii "Andrei&Rex vs. Dr. Formidabilis".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea