Stiinta & Tehnologie

#aplicatie plaja #aplicatie soare #raze ultraviolete #crema protectie solara

Aplicatia care te avertizeaza ca ai stat prea mult la soare!

Pentru a te proteja de efectele periculoase ale soarelui, pe langa cremele de protectie solara, la plaja este indicat sa iei si telefonul sau tableta! Iti vor fi de mare ajutor,caci aplicatia SunIQ iti arata cat trebuie sa stai la soare in functie de culoarea pielii tale, de locul exact in care te afli pe harta, de protectia solara pe care o porti, dar si de indexul curent al razelor ultraviolete.


Aplicatia se descarca gratuit pe telefon sau pe tableta. Odata ce ai instalat-o, aplicatia se va folosi de conexiunea la internet si de GPS, pentru a determina care sunt informatiile precise despre razele soarelui din zona in care te afli, iar apoi iti va personaliza raspunsul in functie de organismul tau, scrie romaniatv.net. 

Astfel, pentru a evita problemele cauzate de expunerea la soare mentionate mai sus, SunIQ iti va trimite notificari pentru a te informa ca timpul pe care trebuie sa il petreci in soare in anumite circumstante s-a terminat.

Despre culoarea pielii tale, este relativ usor de interpretat, mai ales de vreme ce gasesti chiar in aplicatie nuante cat mai explicite. Apoi, aplicatia va stabili factorul UV in functie de locul in care te afli . Mai mult, la fiecare 45 de minute, SunIQ iti va trimite notificari de hidratare, pentru a-ti aminti ca nu e de joaca vara cu soarele si ca este important sa bei apa. La fel se intampla si cu alertele pentru aplicarea cremelor de protectie.

Expunerea indelungata la razele soarelui poate sa iti afecteze grav sanatatea atat pe termen scurt, cauzand arsuri sau schimbari ale pigmentilor pielii, cat si pe termen lung, poate sa duca la imbatranirea prematura a pielii (aparitia timpurie a ridurilor), la cancer de piele (melanom) sau probleme cu ochii (precum cataracta).

Sursa foto: travel-pictures.1-my.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea