Stiinta & Tehnologie

# prieteni ajutor # cei mai buni prieteni #experiment oxford #dunbar experiment #samsung galaxy edge # aplicatie prieteni

Aplicatia care iti spune care sunt cei mai buni prieteni ai tai

Te-ai gandit vreodata pe cine te poti baza intr-o situatie de criza? Poate chiar ai trecut prin asa ceva si ai realizat ca, totusi, prietenii adevarati nu sunt cei pe care-i credeai cei mai apropiati. Pentru a scapa de orice dubiu, un profesor de la Oxford, impreuna cu Samsung, au dezvoltat o aplicatie care iti spune exact cine sunt persoanele cu care pueti tine o stransa legatura.

Astfel, printr-un parterneriat Samsung - profesorul Robin Dunbar a fost facut experimentul “Dunbar Edge”, un test interactiv digital care vă ajută să identificați cinci oameni pe care ar trebui să îi țineți aproape. Aceștia pot fi apoi selectați ca ca top cinci contacte cu ajutorul funcției unice People Edge disponibilă pe smartphone-urile Samsung Galaxy S6 edge și S6 edge+.

Testul oglindește teoria dezvoltată de profesorul Robin Dunbar de la Universitatea Oxford privind numărul de persoane din cercul social cu care puteți ține o legătură strânsă. Potrivit teoriei lui Dunbar, mintea umană poate gestiona 150 de persoane, într-un anumit moment. Dintre acestea, doar 15 persoane pot fi considerate apropiate și doar cinci sunt persoanele pe care ne putem baza indiferent de situație.

“Trăim într-o perioadă de hiper activitate socială și cred cu tărie că este pur și simplu imposibil pentru noi să menținem relații cu atât de multe persoane”, spune Robin Dunbar, profesor al Universității Oxford. 

 

Samsung a creat un test interactiv digital care evidențiază funcția unică People Edge disponibilă pe smartphone-urile Galaxy S6 edge și S6 edge+. Cu ajutorul funcției People Edge puteți pre-seta cinci contacte pe care să le accesați rapid printr-o singură atingere a display-ului dual edge.  La finalul testului Dunbar Edge puteți afla care sunt cei cinci prieteni care pot avea un loc între cele cinci contacte People Edge. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea