Stiinta & Tehnologie

#aparate smart #cadou #bunici

Aparatele Smart, un cadou ideal pentru bunici

Computerul sau tableta sunt parte din viata unui adolescent, dar mai dificil de asimilat de o persoana mai in varsta. La fel cum televizorul sau video-ul a fost mai usor de asimilat de parintii sau bunicii nostri acum 40-50 de ani fata de parintii si bunicii lor.

 

Fiecare generatie se dezvolta intr-un anumit context tehnologic si pana la o anumita varsta suntem deschisi sa invatam, sa asimilam, sa intoarcem un produs pe toate partile si sa ii vedem beneficiile. Apoi acest interes pentru lucruri noi scade si adoptam tot mai greu lucrurile noi. Cu siguranta, si copiii de astazi vor avea probleme in a asimila peste o jumatate de secol folosirea obiectelor antigravitationale, a comunicarii prin telepatie sau a cine stie ce tehnologii care atunci vor deveni naturale.

Si totusi, persoanele in varsta au nevoie de tehnologia moderna de astazi pentru ca le poate imbunatati calitatea vietii, ii poate ajuta sa comunice mai usor sau chiar le poate proteja sanatatea. Cum putem, insa, sa le facem adoptia aparatelor moderne mai usoara?

In ceea ce priveste electrocasnicele, echipamentele Smart sunt o solutie. O parte din aparatele care pot fi controlate de la distanta pot fi folosite in casa bunicilor nostri coordonate de la mii de kilometri distanta. Poate ca bunicul sau bunica ta nici nu vor sa auda de un aparat nou care sa curete aerul in casa sau care sa ii scape de igrasie si mucegai, dar tu le poti cumpara un purificator sau dezumidificator smart pe care sa il monitorizezi de la distanta. La fel ii poti ajuta cu un aspirator smart, umidificator smart sau senzori smart care sa monitorizeze diversi parametri.

Un dezumidificator Smart poate, de exemplu, sa fie pornit la anumite intervale de timp si lasat sa colecteze excesul de umiditate din aer, ferind astfel casa bunicilor de mucegai. Un purificator smart poate fi pornit periodic pentru a imbunatati substantial calitatea aerului din casa si pentru a-i feri pe cei dragi, de la distanta, de riscul imbolnavirii. Un senzor smart de detectare a umiditatii sau a gazului metan poate trimite alerte pe telefonul tau mobil oriunde ai fi lume, cat timp ai o conexiune la internet si poti lua masuri, mai rapid, chiar de la departare, alertandu-i pe cei de acasa sau pe vecinii lor.

Astfel de echipamente se pot dovedi extrem de utile si pot fi folosite chiar si de persoanele reticiente la a invata cum sa foloseasca un aparat nou, dar foarte util. O multime de astfel de aparate poti gasi pe alecoair.ro, magazin online care promoveaza echipamente smart de tratare a aerului si senzori de tip Smart Home.

Sursa foto: pexel.com

  Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea