Stiinta & Tehnologie

# utilizare aparat de dejantat #aparat de dejantat

Aparat de dejantat: tipuri si modalitatea de utilizare

In cadrul unui atelier auto, un aparat echilibrat sau o masina dejantat, ar putea face o mare diferenta atunci cand oferiti un anumit serviciu clientilor dvs., deoarece va permite sa oferiti o calitate mai buna, precum si sa cresteti productivitatea afacerii dvs.. Acest lucru este valabil si in cazul unui aparat dejantat roti.

in atelierele auto, folosirea unor aparate de dejantat este vitala, deoarece datorita acestor masini vulcanizarea este mult mai simpla, ceea ce inseamna ca veti economisi mai mult timp cand veti demonta si monta anvelopele.

Prin urmare, mai jos, va vom dezvalui diferite tipuri aparate de dejantat roti si modul in care functioneaza.

Tipuri de aparate de dejantat roti

in prezent, exista doua tipuri de aparate de dejantat pe piata, manuale sau automate, care pot satisface nevoile si bugetul dvs., astfel incat sa puteti alege cea mai buna varianta pentru atelierul dvs.

Aparat de dejantat manual

in cazul aparatelor manuale, acestea sunt mult mai ieftine si mai simple de instalat, deoarece nu au nevoie de conexiuni sau ale tipuri de aparate. Au o parghie care va indeplini sarcina de scoatere a anvelopei, in timp ce mecanicul misca anvelopa cu o pedala sau cu propriile sale maini.

Cu toate acestea, aceasta metoda poate provoca unele probleme, deoarece unele modele de anvelope necesita mai mult efort fizic pentru scoaterea lor, in special atunci cand este vorba de vehicule mai mari.

Aparat de dejantat automat

Aparatele automate implica investitii mai mari, deoarece, pe langa costul lor, este necesara o conexiune electrica si un compresor de aer pentru functionare. Cu toate acestea, avantajul sau este clar: sarcinele sunt realizate mai rapid si rezultatele sunt mai precise, ridicand calitatea serviciilor si reducand efortul si timpul petrecut de lucratori in atelier.

Trebuie mentionat ca puteti gasi, de asemenea, aparate de dejantat specifice pentru masini, motociclete si vehicule grele, care vor varia in functie de cantitatea de kilograme, de rezistenta si de cercul maxim suportat de dispozitiv.

Cum se foloseste un aparat de dejantat?

Chiar daca poate parea complexa, utilizarea unui astfel de aparat este destul de simpla si presupune un efort fizic mic. Din acest motiv, va vom dezvalui pas cu pas cum se desfasoara procesul.

1. Mai intai, trebuie sa scoateti roata vehicului si sa eliminati putin aer din interior. Cel mai bine ar fi sa aiba mai putin de jumatate din presiunea ceruta de producator.

2. Ulterior, trebuie sa identificati flansa jantei si sa o scoateti de pe inelul metalic exterior al jantei, astfel incat sa puteti lucra cu clestii aparatului de dejantat.

3. Dupa ce ati efectuat pasii precedenti, trebuie sa reglati clestii pe janta si sa plasati capul aparatului de dejantat pe bara verticala, avand grija ca acesta sa fie orientat spre pneu. Aceasta piesa va exercita presiunea necesara pentru demontarea rotii.

4. Dupa reglarea tuturor elementelor, ar trebui sa incepeti sa miscati anvelopa manual, folosind parghia sau sa activati rotorul de dejantare automat. In acest fel, odata cu miscarea de rotatie, anvelopa va iesi treptat. In cazul unui aparat automat, va puteti folosi in timpul procesului de dejantare de maneta cu cap plat, avand grija sa nu zgariati jantele vehiculului.

Dupa ce descoperiti cum functioneaza si care sunt avantajele sale, puteti alege ce model vi se potriveste cel mai bine in functie de nevoile afacerii dvs.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea