Stiinta & Tehnologie

#taxe #impozite #carburanti #pret carburanti #benzina #benzina fara plumb

Anul 2011 aduce accize si preturi mai mari la carburanti

Lista de noi taxe si impozite sau majorarea celor existente continua cu accizele pentru combustibili, care vor suferi modificari de la 1 ianuarie 2011 .

Evident nu discutam de o scadere a accizelor la produsele petroliere, ci de o majorare ce va conduce la noi cresteri de preturi pentru aceste produse. Aceste propuneri fac subiectul unui proiect de ordonanta care modifica Codul Fiscal , citat de Mediafax.

Asadar, in cazul produselor energetice acciza pentru benzina fara plumb va creste de la 1 ianuarie de la 452 de euro/1.000 litri la 467 euro/1.000 de litri, ceea ce inseamna  15 euro in plus pe tona. Pentru motorina, accizele vor urca cu 11 euro pe tona, de la 347 de euro/1.000 de litri la 358 euro/1.000 de litri, scrie Mediafax.

Aceste majorari vor conduce la preturi mai mari la pompe, care se adauga la scumpirile anuntate de companiile petroliere in ultima perioada.

Mai mult decat atat, chiar cu o zi in urma Petrom OMV anunta majorarea cu 8 bani pe litru a preturilor de referinta la carburanti.

Citeste mai multe pe Auto.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea