Stiinta & Tehnologie

#nissan #renault #daimler

Alianta Daimler-Renault-Nissan, pe drumul cel bun

Negocierile care vor conduce la crearea unei noi mari aliante in industria auto, intre constructorii auto Daimler, Renault si Nissan, se apropie de sfarsit, conform Wall Street Journal, care citeaza surse avizate.

"Chiar daca detaliile sunt inca in negociere si discutiile ar putea fi intarziate, un acord ar putea fi incheiat saptamana viitoare", au afirmat sursele. Scopul aliantei ar putea fi reducerea costurilor de dezvoltare si de productie pentru cei trei constructori auto.

Cele trei grupuri negociaza de cateva luni un eventual parteneriat, iar un acord ar putea include preluarea de participatii incrucisate simbolice, de ordinul a 3-5%, de catre Daimler si grupurile Renault si Nissan, ultimele doua deja aliate.

Se pare ca un prim punct al strategiilor viitoare il reprezinta proiectul "Project Edision", plan ce prevede dezvoltarea unei platforme comune, cu motor amplasat posterior si cu tractiune spate. Aceasta ar putea fi destinata unor viitoare cinci modele: Smart ForFour si renault twingo (produse in fabrica slovena Renault), Smart ForTwo si viitoarea Renault Izzy (produse in Franta, la uzina Smart) si o eventuala citadina marca Nissan.

Dieter Zetsche (Daimler) ar mai dori sa dezvolte un model Mercedes, lung de 3,5 metri, care sa rivalizeze cu viitoarea masina anuntata de conceptul BMW Megacity . Si pe partea motorizarilor se pare exista planuri de convietuire intre cele trei branduri auto.

Cititi mai multe pe Auto.ro    

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea