Stiinta & Tehnologie

# efecte asteroid #asteroid pamant #asteroid #nasa

Alerta NASA! Un asteroid urias se apropie periculos de Pamant

Un asteroid cu diametrul de 1.000 de metri va trece astazi periculos de aproape de Pamant, cu o viteza de 23.000 de metri pe ora. Daca acesta ar lovi planeta noastra, coliziunea ar putea distruge o intreaga tara.

Un meteorit cu astfel de dimensiuni impresionante trece pe langa Terra o data la 5.000 de ani, conform specialistilor NASA (Administratia Nationala a Aeronauticii si a Administrarii Spatiului), care au comparat puterea acestuia cu cea pe care ar avea-o 15.000 de milioane de tone de dinamita.

Tot NASA a declarat ca un impact ar putea provoca schimbari climatice, tsunamiuri si cutremure puternice. Din fericire, oamenii de stiinta sustin ca acest lucru este imposibil de aceasta data.

In 1908, cand un meteorit de doua ori mai mic decat acesta a lovit Pamantul in zona Siberiei, a distrus peste 80 de milioane de copaci, provocand si un cutremur de 5 grade pe scara Richter care s-a simtit pe intreg teritoriul Rusiei.

Foto: web.de
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea