Stiinta & Tehnologie

#ce stie smartphone-ul despre tine #detalii smartphone #smartphone #telefon mobil

Ai smartphone? Acesta stie mai multe despre tine decat cei mai buni prieteni

Telefonul mobil stie mai multe despre tine, decat iti poti imagina. De la webiste-urile pe care le vizitezi, la parole, coduri de acces si pana la mesajele pe care le schimbi cu prietenii, telefonul a ajuns sa te cunosaca mai bine decat orice alta persoana din viata ta. Iata care sunt informatiile pe care smartphone-ul le stie despre tine!

Locurile pe care le-ai vizitat

Atat telefoanele care folosesc sistemul Android cat si cele cu iOS au functionalitati care inregistreaza locatiile in care mergi. Atunci cand optiunea de localizare este activata, telefonul tau iti va arata o lista destul de lunga cu locurile prin care ai fost. Multi insa nu folosesc aceasta optiune, din cauza ca bateria se descarca foarte rapid cand aceasta este activata.

Parolele pe care le folosesti

Atunci cand te autentifici pe un site sau intr-o aplicatie de pe smartphone si permiti ca parola ta sa fie retinuta pe respectiva platforma, aceasta va ramane stocata atat in telefonul tau, cat si pe Google, dar si pe respectivul website pe care il accesezi. Desi este mai usor sa accesezi site-ul pe viitor odata ce parola ta a fost retinuta pe acesta, gandeste-te bine daca doresti ca parolele tale sa mai fie stiute si de altii. Incearca varianta clasica si noteaza-ti undeva parolele pe care le folosesti, daca iti este teama ca le uiti.

Mesajele pe care le trimiti

Utilizatorii de telefoane iPhone care isi sterg mesajele text sau coversatiile iMessage ar trebui sa stie ca toate aceste conversatii raman o perioada stocate de catre Apple intr-un format criptat, pentru o anumita perioada de timp, inainte de a fi sterse definitiv. Reprezentantii Apple spun ca astfel se asigura ca mesajele sunt livrate si citite corespunzator. Apple nu face insa nicio clarificare referitoare la perioada de timp in care stocheaza mesajele.

Toate informatiile pe care le oferi pe Google

Telefoanele Android folosesc aplicatii Google: Chorme, Play Store, Gmail. Atunci cand te inregistrezi cu Google de pe un telefon Android, acesta va fi legat de toate conturile Google pe care le ai. Atunci cand te autentifici, telefonul tau are acces la tot ce face Google, inclusiv la durata si tipurile de convorbiri telefonice pe care le ai, unde esti si multe altele.

Informatiile pe care le utilizezi pentru aplicatii

Sunt multe informatii atat pe dispozitivele Android cat si pe iPhone care stocheaza multe informatii de la utilizatori. Atunci cand intri in setarile telefonului, vei putea controla tipul de informatii pe care o aplicatie o poate utiliza. Anumite aplicatii, asa cum este Facebook, solicita controlul setarilor in aplicatie. Insa, atunci cand schimbi anumite setari, gradul de acces in aplicatie scade. De exemplu, cand dezactivezi serviciul de localizare pe Facebook, nu vei mai putea folosi optiunea Check In a aplicatiei.

Viteza cu care circuli

Cu siguranta ai observat notificarile primite pe telefon, care iti calculeaza timpul in care vei parcurge un anumit traseu sau cate minute mai ai pana ajungi la destinatia dorita. Corelat si cu serviciile de localizare, calculul este facut tinand cont inclusiv si de viteza cu care mergi. In cazul in care acest lucru nu ti se pare potrivit, poti dezactiva setarea de localizare de pe telefon.

 Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea