Stiinta & Tehnologie

#alegere hidrofor # hidrofor casa # hidrofor

Ai nevoie de un hidrofor profesional? Iata cum al poti alege pe cel potrivit

Hidroforul este unul dintre aparatele electronice de nelipsit atat pentru persoanele care locuiesc la curte si doresc sa irige gradina in mod eficient, sa alimenteze casa cu apa din put sau chiar si pentru ferme sau alte locuri unde este nevoie de scoaterea apei din subteran pentru o alimentare eficienta. In cele ce urmeaza, iti prezentam cum poti alege hidroforul potrivit dorintelor tale.

In primul rand, pentru a alege hidroforul potrivit nevoilor tale, ar fi bine sa constientizezi care sunt avantajele unui astfel de utilaj pentru a sti spre ce modele sa te indrepti:

  • se foloseste pentru a alimenta cu apa cladiri rezidentiale sau comerciale, dar si alte spatii precum terenuri agricole, spalatorii auto etc
  • este silentios
  • asigura un flux de apa cu o presiune constanta
  • este simplu si rapid de montat
  • este de mai multe tipuri, astfel incat sa il alegi pe cel potrivit.

Pentru ca am mentionat faptul ca exista mai multe tipuri de hidrofoare profesionale, este momentul sa ti le prezentam. In functie de nevoile tale, il poti alege pe cel pe care il consideri potrivit activitatii pe care o vei intreprinde (alimentat locuinta cu apa, irigat terenul agricol, utilizat apa pentru o afacere etc).

Primul tip de hidrofor este hidroforul de suprafata. Aceste este adecvat pentru o adancime de maximum 9 metri, deoarece motorul lui nu este suficient de puternic pentru a pompa apa situata mai jos de acest nivel. Cu toate aceste, prezinta numeroase avantaje, cum ar fi un consum mai mic de energie fata de alte tipuri de hidrofor si un pret mai mic.

Al doilea tip este hidroforul cu ejector. Acesta poate fi folosit la adancimi mai mari de 9 metri, insa de maximum 25 metri. De mentionat ca pompa acestui hidrofor va fi montata la suprafata, iar in apa se va monta un ejector conectat la pompa prin doua tevi. Una dintre tevi va absorbi apa, iar a doua o va duce spre ejector, iar apoi la robineti.

Al treilea tip de hidrofor este cel submersibil, denumit astfel deoarece poate fi scufundat la o adancime mai mare de 25 metri. Are un motor puternic, care pompeaza si transporta apa la presiuni ridicate. Datorita materialelor din care este construit, pompa poate fi amplasata direct in apa putului, de unde va trimite apa direct in rezervor. Este important de mentionat faptul ca hidrofoarele submersibile pot fi de doua tipuri: pentru drenarea apelor murdare, cu impuritati (hidrofoare monoetajate) sau pentru drenarea apelor curate, potabile (hidrofoare multietajate).

Acum ca stii cate tipuri de hidrofoare profesionale exista pe piata, vrem sa iti recomandam si de unde sa le achizitionezi. Astfel, alege cu incredere hidroforul potrivit de la TimoShop. Comandand online un astfel de utilaj, vei beneficia de un pret mai bun, de consiliere pentru alegerea modelului potrivit si nu iti vei mai face griji in privinta transportului.

Speram ca informatiile oferite sa iti fie de folos in alegerea hidroforului ideal.

FOTO: freepik.com

 Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea