Stiinta & Tehnologie

#anvelope de iarna #europa #romania

Afla in ce tari europene sunt obligatorii anvelopele de iarna

Romanii care calatoresc iarna in alte tari europene trebuie sa tina cont de reglementarile din fiecare tara cu privire la le de iarna.

In timp ce obligativitatea lor de iarna va intra in vigoare incepand cu iarna viitoare in Romania, cele mai multe tari europene prefera recomandarea lor.

Austria: obligativitatea folosirii lor de iarna este valabila doar pe anumite portiuni de drumuri, semnalizate prin indicatoare .

Belgia, Olanda si Luxemburg: nu exista o obligativitate , dar crampoanele sunt interzise, potrivit Capital.ro.

Elvetia: desi pneurile de iarna nu sunt obligatorii, asigurarea obligatorie nu include despagubiri pentru accidentele produse de absenta echipamentului corect de iarna. Majoritatea autostrazilor interzic accesul autovehiculelor cu crampoane.

Franta: anvelopele de iarna sunt obligatorii doar pe portiuni din drumurile de munte, unde exista indicatoare specifice. Utilizarea pneurilor cu crampoane este permisa doar in perioada noiembrie-martie si trebuie semnalizata printr-o placuta speciala, amplasata pe autovehicul.

Germania: soferii sunt obligati sa-si doteze masinile cu echipament potrivit conditiilor meteorologice, deci le de iarna sunt obligatorii.

Italia: le de iarna sau lanturile nu sunt reglementate prin lege.

Polonia:  nu exista obligativitate pentru anvelopele de iarna.

Slovenia: le de iarna sunt obligatorii intre 15 noiembrie si 15 martie. Soferii pot folosi si pneuri radiale cu o adancime minima a profilului de patru milimetri, iar legea impune folosirea a minim doua pentru fiecare autoturism.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea