Stiinta & Tehnologie

#creare site #costuri #site

Afla de ce costurile pentru crearea unui site de prezentare sunt atat de diferite

Te afli in cautarea unui serviciu de realizare site-uri de prezentare si nu stii ce companie sa alegi, deoarece exista foarte multe preturi pe piata? Este normal ca atunci cand nu stii mai multe despre acest domeniu sa te intrebi de ce preturile difera atat de mult si de ce variaza intre cateva sute sau mii de euro.

 

Vei afla insa in urma acestui articol de ce exista atat de multe preturi si cum sa alegi varianta cea mai buna pentru tine. Este extrem de important sa nu cheltuiesti foarte multi bani pe un site care nu are functionalitati foarte multe, de aceea trebuie sa stii care este cel mai bun raport pentru calitate-pret.

Care sunt criteriile pentru care costul realizarii unui site de prezentare variaza atat de mult

Un aspect deosebit de important pe care trebuie sa il iei in seama atunci cand vrei sa te raportezi la pretul pentru realizarea unui site de prezentare se refera la imaginea site-ului. Astfel, daca iti doresti un site care sa fie cat mai calitativ inca de la inceputul afacerii si care sa ofere incredere clientilor tai, dar sa apara in timp si printre primele cautari pe Google, atunci ai nevoie de un site complet ce presupune si costuri mai mari.

Gandeste-te atunci cand mergi la o intalnire de afaceri fata in fata, la faptul ca te imbraci cat mai prezentabil  ca sa dovedesti incredere si sa trezesti interes. Acest lucru este valabil si pentru site-ul tau.

Insa, in cazul in care ai nevoie de un site de prezentare doar pentru un hobby, cu un efort minim financiar si de la care sa nu ai asteptari foarte mari, te poti orienta catre un un site minim, pentru ca totusi sa fii prezent in mediul online.

Diferenta dintre crearea unui site de prezentare ieftin si unul scump

Exista numeroase sabloane care pot fi folosite in cadrul temelor disponibile pentru WordPress, care se pot duplica destul de usor si astfel nimeni nu mai face site-urile de la zero, cu programare. Mai pe scurt, dai copy-paste la un site deja existent si implementezi propriul continut, mai ales ca exista template-uri cam pentru orice fel de preferinta si de afacere.

Majoritatea serviciilor de creare site-uri de prezentare oferite de multe companii de marketing online care sunt ieftine se rezuma doar la instalarea si minimizarea temelor existente in mediul online. Aceste site-uri sunt concepute cu minim de informatii, iar asta presupune si un pret foarte scazut. Acest lucru este util daca esti la inceput de drum sau daca nu ai experienta in mediul online. Insa majoritatea celor care vor un site simplu pentru clientii lor, nu inseamna ca acest site simplu este si un site relevant si care sa atraga atentia.

Concluzia: se poate crea un site de prezentare cu un buget de 300 de euro maxim, insa se foloseste un sablon si are doar informatii minimale si putine pagini.

Ce probleme pot aparea daca se implementeaza un template pe un site

Cea mai importanta problema care reiese dintr-o simpla instalare de demo este faptul ca site-ul este in mare parte gol si nu va fi considerat de Google atat de relevant. Astfel, nu va aparea printre primele cautari si nu va genera vanzari. Google se bazeaza intr-un procent de 80% pe textul din site si astfel optimizarea SEO este foarte importanta. Daca esti interesat de acest aspect, poti afla mai multe in acest ghid sau poti afla care ar fi costurile pentru optimizarea SEO.

Daca iti doresti un site bine realizat, cu multe pagini relevante si de calitate, costul poate creste semnificativ pentru ca este destul de greu sa fii printre primii 10 in topul Google.

Cum poti reusi totusi sa aduci un site ieftin pe prima pagina – prin reclama platita

Daca ai apelat la crearea unui site de prezentare simplu si totodata foarte ieftin, insa iti doresti sa ai vanzari si sa fii cunoscut cat mai rapid, atunci poti rezolva aceasta problema apeland la promovarea platita prin intermediul Facebook, OLX, Google Ads, YouTube etc. Insa, asa cum am precizat, vei fi nevoit sa investesti o suma de bani si in promovare, care nu este de cele mai multe ori mica.

De cele mai multe ori poate aparea si problema faptului ca nu poti vinde din cauza concurentei care vinde aceleasi produse si are o notorietate crescuta in randul consumatorilor. Pentru acest lucru si ca oamenii sa cumpere si de la tine este necesar sa le prezinti incredere, care se cheama autoritate. Ce inseamna asta?

Trebuie sa ai un portofoliu de lucrari, clienti, diplome si autorizatii, recenzii, articole de specialitate si multe alte materiale si continut care nu se realizeaza doar printr-un simplu template. Astfel, acest aspect trebuie vazut ca o investitie si nu ca un cost, deoarece in timp iti vei recupera banii.

Ideea esentiala: pentru a crea un site de prezentare pentru vanzare si pentru cresterea ratei de conversie este necesar sa nu apelezi la un site minimal. Rata de conversie se refera la sansa ca cineva sa comande de la tine. Daca vrei sa afli mai multe despre cresterea ratei de conversie, poti vedea aici un videoclip» sau niste articole conexe: aici» si aici» ori pagina serviciului de optimizare a ratei de conversie».

Asadar, cat costa un site de prezentare si de ce pretul poate fi diferit?

Daca vrei doar un site care sa fie cat mai simplu si sa nu genereze costuri foarte mari, te poti multumi cu un template din cadrul unei teme la 200-300 euro. Daca insa vrei sa ai si optimziare pentru Google si astfel sa ai texte de calitate, poti plati in jur de 50-150 de euro pe pagina. Daca iti doresti si un randament bun al campaniilor de promovare si sa ai si o conversie buna, costul poate ajunge pana la 1000-2000 de euro. Alte costuri pot fi generate de personalizarea grafica si de functiile speciale care implica programare.

Un aspect important pe care trebuie sa-l stii este ca pretul pentru crearea unui site de prezentare se personalizeaza in functie de nevoile tale si poti afla un cost estimativ cu ajutorul acestui calculator de preturi de realizare site.

Sursa foto: pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea