Stiinta & Tehnologie

Acer vor sa lanseze primul lor smartphone

Lucrurile par sa se miste inspre bine cu Acer, pentru ca aceasta companie are planuri mari de viitor si anume lansarea unui serii de smartphone-uri.

Gianfranco Lanci, presedintele Acer si-a anuntat intentia de a lansa pe piata un smartphone si asta pana la sfarsitul acestui an sau in cel mai rau caz, la inceputul anului viitor. Anuntul a fost facut in cadrul unei conferinte a investitorilor in Taipei.

Windows Mobile face treaba la Acer

Dupa spusele lui Lanci, smartphone-ul va rula sistemul de operare Windows Mobile. Mai mult decat atat, acest model va fi primul dintr-o serie mare pe care Acer vrea sa o lanseze. Planurile aceste par foarte seriose, pentru ca Lanci a mai declarat ca profitul din smartphone-uri va reprezenta 10% din castigurile companiei in urmatorii ani.

Multi s-ar putea intreba de ce Acer a facut aceasta miscare. Raspunsul este simplu: piata de smartphone-uri este in continua crestere, iar Acer a cumparat de curand E-Ten Information Systems, cei care pana acum dezvoltau dispozitivele mobile cunoscute noua ca Glofiish.

Retail vs. operator de telefonie mobila

Planul de bataie a celor de la Acer este foarte clar, pentru ca ei incearca sa intoarcere cu E-Ten-ul si sa inceapa o adevarata miscare pe piata de smartphone-uri. Daca pana acum E-Ten-urile puteau fi procurate doar prin comanda, Acer doreste sa vanda noile lor dispozitive mobile prin intermediul operatorilor de telefonie mobila.

J.T. Wang, seful Acer a declarat ca "Acer se va folosi de contactele si relatiile curente pentru a urgenta lucrurile". Sa vadem cum se vor desfasura aceste planuri, dar pentru moment totul pare roz.

Autor : Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea