Stiinta & Tehnologie

#acces internet #orbita #internet #mark zuckerberg #satelit

Acces la Facebook din cer. Anuntul facut de Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg, a anuntat ieri, printr-o postare pe Facebook ca va lansa un satelit in spatiu, pentru a raspandi internetul in zonele greu accesibile. Satelitul urmeaza sa fie lansat in 2016.

"Sunt entuziasmat sa anunt primul nostru proiect pentru livrarea Internetului din spatiu. Ca parte a eforturilor noastre de a conecta lumea, prin Internet.org, intram in parteneriat cu Eutelsat (n.r. unul dintre cei mai importanti furnizori de servicii de satelit din lume) pentru a lansa un satelit in orbita care va uni milioane de oameni", a anuntat Mark Zuckerberg, potrivit mediafax.ro.

"In ultimii ani, Facebook a explorat modalitati de utilizare a aeronavelor si satelitilor pentru a oferi comunitatilor acces la Internet din cer. Pentru a conecta oameni care traiesc in regiuni indepartate, infrastructura traditionala de conectivitate este, adesea, ineficienta, astfel ca trebuie sa inventam tehnologii noi", a mai declarat Mark.

In prezent, Facebook lucreaza intens la construirea satelitului AMOS-6 ce va fi lansat anul viitor.

"Ca parte a colaborarii noastre cu Eutelsat, un nou satelit denumit AMOS-6 va oferi acoperire online catre zone vaste din Africa Subsahariana. Satelitul este in constructie acum si va fi lansat in 2016 intr-o orbita geostationara, care va acoperi zone intinse din Vestul, Estul si Sudul Africii.", a adaugat Zuckerberg, citat de mediafax.ro.

Sursa foto: cnbc.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea