Stiinta & Tehnologie

#accesorii auto #auto #masina

8 accesorii auto pe care orice sofer ar trebui sa le foloseasca iarna

Ingrijirea masinii in sezonul rece implica anumite operatiuni specifice. Deoarece unele sunt costisitoare (cum ar fi cumpararea unui set de anvelope de iarna) este recomandat sa incepi pregatirea din timp. Pentru operatiunile care necesita interventia unui mecanic, asigura-te ca iti faci din timp o programare la service, iar pentru restul detaliilor te poti pregati singur.

Poti citi mai jos o lista cu accesoriile necesare pe care orice sofer ar trebui sa le foloseasca iarna

1. Lanturi pentru anvelope

Daca se anunta o iarna grea cu ninsoare multa, este o idee buna sa cumperi o pereche de lanturi. Chiar daca in oras este putin probabil sa ai nevoie de ele, la orice iesire in afara poti sa iei in considerare acest lucru. Lanturile sunt o investitie pentru mai multi ani asa ca alege un produs de calitate.

2. Solutie anti inghet pentru parbriz

Iarna, temperaturile sunt foarte scazute iar un lichid obisnuit poate ingheta. O asemenea posibilitate inseamna pagube majore, deoarece atat rezervorul pentru lichid dar si furtunele prin care acesta trece se pot fisura.

3. Covorase cauciucate

Protejeaza-ti masina atat in exterior dar si in interior. Pentru zilele cand vremea este rece iar carosabilul si trotuarele sunt pline de zapada topita, poti folosi diverse modele de mochete auto la pret avantajos. Acestea se pot utiliza mai multe ierni la rand, dupa o curatare in prealabil.

4. Vesta reflectorizanta si triunghi pentru avertizare

Deoarece incidentele auto sunt mult mai frecvente in sezonul rece, iti recomandam si aceste doua accesorii. Indiferent de motivul pentru care vei fi nevoit sa opresti masina pe marginea carosabilului, este nevoie ca ceilalti participanti la trafic sa te vada si sa te fereasca din timp. Pentru ca vizibilitatea este scazuta in conditii de ninsoare, aceste doua obiecte te pot salva de la pagube suplimentare.

5. Trusa de prim ajutor

Este un element pe care esti obligat prin lege sa il ai in masina. In sezonul rece adauga cateva medicamente si produse specifice pentru rani usoare, degeraturi sau lovituri.

6. Racleta si maturica pentru deszapezire

Geamurile inghetate bocna pot dura o vesnicie pana se dezgheata cu ajutorul dezaburitorului. Cel mai bine, cand ajungi la masina porneste motorul si incalzirea, iar in paralel apuca-te sa cureti masina de zapada cu ajutorul maturii speciale. Odata incalzit putin parbrizul, zapada depusa poate fi mult mai usor si mai rapid curatata cu ajutorul racletei. Pentru confortul tau, poti cumpara o racleta cu manusa incorporata, care te va scuti de frigul de afara. Degetele nu iti vor mai ingheta iar operatiunea de curatare si deszapezire a masinii va putea fi facuta mult mai bine.

7. Lopata

Un accesoriu care nu trebuie sa-ti lipseasca din masina pe toata durata sezonului rece. Indiferent cat de cald este afara, vremea se poate schimba peste noapte. Iti poti gasi masina inconjurata de un strat mare de zapada peste care nu au cum sa treci iar o lopata te va salva de abandonarea masinii si apelarea la mijloacele de transport in comun. Este, de asemenea, o investitie care isi merita toti banii, deoarece o vei folosi multi ani de acum incolo.

8. Un sac cu nisip sau antiderapant

Zapada si polei, la asta te gandesti iarna cand pleci la drum. In oras sau in statiunile de munte, o strada aflata in panta va face dificile manevrele de parcare. Cu ajutorul nisipului sau antiderapantului poti evita momente neplacute de derapare a masinii. Un sac ar trebui sa iti ajunga pe toata durata sezonului rece asa ca tot ce trebuie sa faci este sa cumperi unul la inceputul lui noiembrie si nu vei mai avea griji trei luni dupa aceea.

Foto: https://www.piqsels.com/

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea