Stiinta & Tehnologie

# accesorii foto # fotograf profesionist #fotograf

7 accesorii foto necesare oricarui fotograf profesionist

Daca iti doresti sa te lansezi in domeniul fotografiei vei avea nevoie nu doar de talent si de multa munca, ci si de echipamentele si accesoriile adecvate.  Alegerea aparatului de fotografiat, a obiectivelor, a luminilor sau filtrelor potrivite, este una dintre cele mai satisfacatoare parti ale muncii tale. Intreaga activitate si, implicit veniturile pe care le vei obtine, se bazeaza pe aparatura de calitate, care te va ajuta sa obtii cele mai frumoase fotografii. Pe langa componentele hard, mentionate mai sus, vei avea nevoie de softuri, cu care vei realiza editarea, stocarea si trimiterea fotografiilor.

 

Afla in continuare care sunt cele mai importante accesorii foto de care ai nevoie, iar pentru informatii suplimentare, verifica oferta de echipamente studio profesionale.

1. Aparatul foto

Orice fotograf are un aparat de fotografiat, dar un profesionist va avea cel putin doua. In primul rand din punct de vedere al sigurantei, iar in al doilea rand, daca vei dori sa realizezi fotografii simultane din mai multe unghiuri. Cea mai potrivita alegere este un aparat foto full frame, care ofera performante ISO ridicate, iar calitatea imaginii va fi superioara, chiar si in conditii de lumina slaba. De asemenea, un aparat full frame, va capta mai bune intreg spectrul de tonuri dintr-un cadru.

Un alt criteriu de care trebuie sa tii cont este daca alegi dintre un DSLR sau o camera fara oglinda. Preturile acestora sunt similare, asa ca va trebui sa te decizi in functie de preferintele si nevoile tale.

2. Obiectivul

Dupa aparatul foto, obiectivul este cel mai important accesoriu de care vei avea nevoie. Cu ajutorul obiectivului, vei putea focaliza lumina, care va ajunge la senzorul aparatului. Un aparat DSLR, dar si unele modele fara oglinda, permit schimbarea obiectivelor in functie de tipul de fotografie pe care il vei realiza.

3. Trepiedul

Este un echipament necesar, care te va ajuta sa mentii aparatul de fotografiat intr-o pozitie fixa si stabila. Vei putea face in acest fel multe fotografii din acelasi unghi, in functie de dorinta ta.

4. Lumini

Fotografiile realizate la interior au nevoie de o lumina buna, pentru a iesi clare. Un set de lumini, impreuna cu stativele aferente, reprezinta o investitie necesara pentru orice fotograf profesionist.

5. Blit

Acesta este absolut esential, pentru multe fotografii. In special intr-un cadru intunecat, blitul te va ajuta sa luminezi fetele oamenilor sau umbrele obiectelor, chiar si in timpul zilei. Multe aparate foto au deja un blit detasabil, dar in functie de nevoile tale poti opta si pentru o varianta mai puternica. Exista blituri care pot functiona de la distanta, nefiind necesara atasarea lui la aparatul de fotografiat. Acest model este recomandat deoarece poate fi pozitionat in functie de nevoi, prin inclinarea in diverse pozitii.

6. Fundal

In special pentru fotografiile de studio, fundalurile sunt necesare pentru obtinerea unor cadre profesionale. Pentru inceput, poti alege un fundal alb, unul negru si unul verde, urmand ca, in functie de nevoile pe care le vei identifica, sa mai suplimentezi numarul acestora. Poti alege dintre fundaluri realizare din hartie plastifiata, panza, vinil ori alte materiale speciale.

7. Carduri de memorie

Fotografiile pe care le vei realiza au nevoie de un card de memorie pe care sa fie stocate. Apoi, le vei putea transfera pe un laptop, pentru procesare sau pentru a le trimite catre client. Majoritatea aparatelor de fotografiat sunt echipate cu un card de memorie, dar se poate sa ai nevoie de mai mult spatiu, astfel incat sa poti realiza mai multe fotografii. Poti alege dintre carduri de 32 GB, 64 GB sau mai mari. Pe langa capacitatea de stocare, un alt criteriu de care trebuie sa tii cont atunci cand vei alege cardul de memorie este viteza. Cu cat aceasta este mai mare, cu atat mai mic va fi timpul necesar pentru ”buffering” (respectiv procesarea fotografiilor care tocmai au fost realizate.

Acestea sunt doar cateva dintre echipamentele si accesoriile de care vei avea nevoie, ca fotograf profesionist. Pe masura ce vei capata mai multa experienta, vei putea suplimenta echipamentele pe care le utilizezi, astfel incat fotografiile pe care le vei face sa fie de cea mai inalta calitate, iar clientii sa fie multumiti si sa apeleze la tine ori de cate ori au nevoie.

FOTO: piqsels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea