Stiinta & Tehnologie

# lucruri considerate sf #lucruri sf #viata

6 lucruri considerate SF, dar care exista in prezent in vietile noastre

Viteza cu care evolueaza tehnologia si modul rapid in care fiecare aspect al vietii se schimba sunt uluitoare. Multe din lucrurile care au fost odata subiect de sience-fiction, acum fac parte din viata noastra. Iata cateva dintre acestea.

Masini autonome

In prezent multe autovehicule dispun de tehnologie avansata care le permite sa corecteze banda de rulare, sa detecteze potentialele coliziuni si chiar sa sa parcheze automatizat. Vehiculele Tesla ale lui Elon Musk sunt dotate cu tot mai multe functii de conducere autonoma, cum ar fi centrarea benzii si controlul adaptiv al croazierelor. Desigur, acesta este doar inceputul. Business Insider mentioneaza ca 55 de companii, inclusiv Uber si Waymo, au permise pentru testarea vehiculelor autonome in California.

Dronele zburatoare

Masinile care zboara fara pilot si care pot ajunge in locuri inaccesibile pentru oameni sunt utilizate tot mai mult. Expertii de le Robotics Review sustin ca acest lucur este doar inceputul, dronele zburatoare nefiind inca exploatate la potentialul maxim pe care il ofera.

Chiar daca dronele zburatoare au aparut de cativa ani, algortimii si programarea lor abia acum incep sa acopere capacitatea acestora, aducand posibilitati uimitoare. De la utilizarea lor in actiunile armate, pana la combaterea incendiilor si supravegherea zonelor indepartate, dronele sunt acei ochi de pe cer care pot fi foarte utili.

Costume de zbor

Nu este grozav faptul ca in prezent poti zbura exact ca Iron Man?! Richard Browning, un inventator britanic a doborat recordul mondial Guinnes pentru viteza cea mai mare atinsa cu un costum cu motor cu jet controlat de corp. Browning si-a construit costumul folosind piese printate 3D si cinci motoare cu jet. Acesta atinge viteza de 32 de mile pe ora si poate ajunge pana la altitudinea de 12.000 de metri.

Realitatea virtuala

In prezent poti calatori in intreaga lume fara a-ti parasi canapeaua. Lucrurile au inceput cu castile VR, branduri precum Oculus Go, care ofera afisaje video complet imersive si hiperrealiste. Aplicatiile sunt aparent nelimitate si extrem de utile. Acestea se pot folosi pentru antrenamentul medicilor pentru intreventii in diverse situatii periculoase, pana la a pune fanii in universurile preferate din jocuri.

Robotii de companie

Pentru cei care iubesc cu adevara gadgeturile, Robot Companion construieste si vinde roboti sexuali dotati cu AI pentru aproximativ 4.500 de dolarui. Producatori au combinat cele mai bune caracteristici mentale cu corpul feminin pentru a permite o experienta umana de exceptie. Toate produsele AI Robot Companion Sex au tempeatura de 37 de grade Celsius, ceea ce inseamna ca sunt conceputi pentru a permite conectivitatea.

Frigidere cu care poti vorbi

In prezent, toate gadgeturile din bucatarie pot fi conectate la internet si se pot controla de la distanta - de la termometre, la aragaze si frigidere. Iata doar cateva din lucrurile futuriste pe care le poate face frigiderul Family Hub de la Samsung - se poate folosi vocea pentru a adauga articole pe lista de cumparaturi, datorita celor 3 camere incorporate poti vedea in interior, poti aloca automat notificari de expirare si informatii nutritionale pentru produsele depozitate, poti planifica meniul pe baza alimentelor disponibile si multe alte facilitati uimitoare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea