Stiinta & Tehnologie

#achizitionare autoclav #autoclav #cabinet

5 sfaturi pentru achizitionarea autoclavului potrivit nevoilor cabinetului tau

Un autoclav este una dintre cele mai importante ustensile utilizate in orice cabinet sau clinica dentara. Cumpararea echipamentului de sterilizare a instrumentarului poate fi destul de costisitoare, deci trebuie sa te asiguri ca investesti in autoclavul potrivit.

 

Dar cum faci acest lucru? In continuare, voi prezenta 5 sfaturi pentru a te asigura ca faci alegerea corecta.

1. Ce dimensiune iti este necesara?

Acest lucru depinde foarte mult de spatiul disponibil pentru autoclav din camera de sterilizare. Secundar, trebuie sa faci alegerea in asa fel incat instrumentarul pe care il folosesti sa incapa in aparat fara nicio problema. De aceea, cel mai lung instrument pe care il folosesti in cabinet va fi cel care va determina volumul pe care autoclavul trebuie sa il aiba.

2. Care sunt necesitatile de sterilizare ale cabinetului tau?

Diferitele instrumente folosite au nevoie de diferite tipuri de cicluri de sterilizare pentru a putea fi din nou utilizate. Exista doua tipuri de autoclave care sunt mai folosite: cele care utilizeaza procedura de deplasare a gravitatiei si cele care folosesc procedura de vacuum.

Cele care folosesc procedura de vacuum scot aerul din interiorul autoclavului in asa fel incat aburul sa patrunda eficient in instrumentar pentru a elimina toate microorganismele. Ciclul gravitational este utilizat mai putin, iar principalul lui atribut este sterilizarea echipamentelor neporoase si lichide.

3. Doresti un autoclav nou sau unul second-hand?

Aici nu exista un raspuns corect sau gresit pentru ca o buna parte a alegerii este influentata si de pretul autoclavului. Un astfel de aparat poate rezista decenii. si tocmai din acest motiv, daca iti poti permite un autoclav nou, investitia initiala merita cu prisosinta.

in orice caz, daca te confrunti cu un buget foarte stramtorat, un autoclav bine intretinut reprezinta o solutie viabila prin care obtii rezultatul de care ai nevoie. Dar o astfel de alegere vine mereu cu riscuri, intrucat foarte putine echipamente second-hand beneficiaza de garantie – iar investitiile pe care le faci in cabinetul sau clinica ta nu ar trebui sa aiba in vedere doar factorul "pret", ci si siguranta si rentabilitatea investitiilor. Daca economiile pe care le-ai facut prin achizitionarea unui autoclav second-hand se duc pe piese si manopera pentru reparatii, este clar ca alegerea nu a fost cea mai fericita.

Recomandarea obiectiva este sa te orientezi spre un autoclav nou, intrucat beneficiezi de un echipament dotat cu tehnologia de ultima generatie, dar si de garantie. Cu alte cuvinte, daca nu esti multumit sau daca intampini probleme de functionare, esti complet acoperit.

4. Cat de usor se gasesc piese de schimb pentru autoclav?

Daca intentionezi sa pastrezi autoclavul pentru mult timp, cel mai bine ar fi sa analizezi si costurile si disponibilitatea pieselor de schimb pentru modelul pe care il ai in vedere. Ca la orice echipament, costul mentenantei ar trebui sa fie unul dintre factorii care sa influenteze decizia.

5. Cum gasesti un magazin de incredere?

in zilele noastre, comenzile online de echipamente au devenit un obicei comun al specialistilor in stomatologie. Dar este important sa gasesti un magazin de incredere, care sa-ti devina partener in aprovizionarea cabinetului sau a clinicii tale.

Aici intervine Dentex. Dentex.ro este un magazin online care ofera echipamente, instrumentar si consumabile pentru cabinetele stomatologice si laboratoarele de tehnica dentara. Cu siguranta vei gasi pe site-ul lor orice iti este necesar, la cele mai inalte standarde de calitate. Consulta oferta Dentex si vei gasi un autoclav la pret excelent, care sa indeplineasca necesitatile cabinetului tau.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea