Stiinta & Tehnologie

#asfaltat #romania #drumuri

43% din drumurile din Romania nu sunt asfaltate

Aproape jumatate din lungimea totala a drumurilor publice din Romania este reprezentata de care nu sunt asfaltate. Doar 29.2% din totalul drumurilor din Romania sunt modernizate, dar 49% dintre acestea au trecut deja de specificata.

Potrivit informatiilor furnizate de Institutul National de Statistica, 43.2% din drumurile din Romania sunt pietruite sau acoperite doar cu pamant. La finele anului trecut, Romania avea 81.713 kilometri de drumuri publice, din care 29.2% erau modernizati.

Numarul de kilometri de autostrada disponbil soferilor romani pe teritoriul tarii are o valoare cu trei cifre – 321, iar aceasta nu va creste deloc in 2010. Desi CNADNR are un buget de 720 milioane de euro pentru autostrazi in 2010, Executivul nu va dispune constructia niciunui metru de autostrada in decursul acestui an, pe motiv ca nu sunt fonduri suficiente nici macar pentur cunstructia unui kilometru de autostrada.

Din totalul drumurilor publice din Romania, doar 20.2% sunt drumuri nationale, ceea ce reprezinta 16.503 kilometri pe care puteti circula cu o viteza maxima admisa de 100 km/h. Circa 42.9% din numarul total de kilometri reprezentati de drumurile publice din Romania apartin drumurilor judetene, iar drumurile comunale reprezinta 36.9 procente din totalul drumurilor publice din Romania. Restrictiile si conditiile de circulatie de pe categoriile de drumuri mentionate mai sus va sunt deja cunoscute, asa ca nu mai are sens sa le mentionam.

In ceea ce priveste tipul de acoperamant al drumurilor, in structura retelei de drumuri publice s-au inregistrat 23.847 de kilometri de drumuri modernizate , ce reprezinta 29.2% din totalul kilometrilor de drumuri publice din Romania. Dintre acestia, 86.5% reprezinta cu imbracaminti asfaltice de tip greu si mijlociu, iar 27.6% reprezinta drumrui cu imbracaminti usoare rutiere. Surprinzator sau nu, circa 35.351 de kilometri de drum public din Romania sunt reprezentati de drumuri pietruite si de pamant, ceea ce reprezinta 43.2% din totalul de kilometri de drum public din tara noastra.

Peste 57% din drumurile publice cu imbracaminti usoare rutiere aflate in folosinta au durata de serviciu depasita, iar 49% din drumurile modernizate se afla in aceeasi situatie. Depasirea duratei de serviciu reprezinta necesitatea unor reparatii capitale pe sectorul de drum in cauza.

Cititi mai multe pe Automarket.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea