Stiinta & Tehnologie

#beneficii smartwatch #smartwatch tensiune arteriala #smartwatch

4 motive pentru care ai nevoie de un smartwatch

Ceasul inteligent nu mai este de mult un gadget futurist, ci a devenit mini versiunea unui smartphone foarte util omului modern. In ultimii ani, am asistat la evolutia spectaculoasa a unor accesorii deosebite care ii aduc confort utilizatorului si il ajuta in planificarea zilnica. Smartwatch-ul este un dispozitiv ce intruneste o multitudine de functii, unele mai revolutionare ca altele. Fara sa scoti telefonul din geanta ai posibilitatea de a sti foarte usor cand primesti un mesaj, un apel sau un email si asta nu este tot deoarece un ceas inteligent iti pune la dispozitie numeroase aplicatii, la fel ca si un telefon mobil. Daca nu ai fost tentat pana acum sa-ti achizitionezi un asemenea dispozitiv, iata patru motive care te vor convinge sa o faci.

 

Esti pasionat de sport

Una dintre cele mai importante functii ale unui smartwatch este ca te ajuta sa-ti monitorizezi activitatea fizica, aspect extrem de important pentru tine daca obisnuiesti sa-ti  evaluezi randamentul si sa compari rezultatele la anumite intervale de timp. Daca alegi sa-ti cumperi un asemenea gadget dintr-un magazin online de ceasuri si smartwatch trebuie sa stii ca tehnologia sa iti va permite sa vizualizezi in mod automat ruta antrenamentului pe harta si ca sistemul integrat de navigatie te poate ajuta chiar sa te orientezi mai bine daca alegi o destinatie necunoscuta sau vrei sa parcurgi un traseu preselectat. Ceasul inteligent te informeaza in legatura cu numarul de ture alergate, timpul si distanta parcursa, iti arata cate calorii ai consumat, iti permite sa creezi planuri de antrenament, dar si sa fii conectat la notificarile telefonului pentru a sti in timp real cine te suna sau ce mesaje primesti.

Ai probleme cardiace

Functiile de monitorizare a sanatatii si activitatii fizice sunt extrem de importante printre persoanele care folosesc ceasuri inteligente. Daca vrei sa-ti tii sub control ritmul cardiac in timpul antrenamentului de fitness sau in orice moment al zilei, un smartwatch iti va fi extrem de util, in special atunci cand stii ca ai probleme de sanatate. In conditiile in care suferi de hipertensiune, acesta iti monitorizeaza pulsul si iti poate fi de ajutor ca sa iei masuri in timp util daca valorile indicate sunt peste cele normale. Smartwatch-ul te poate informa cand este necesar sa bei apa sau sa faci putina miscare si iti ofera informatii legate de calitatea somnului.

Viata ta profesionala este foarte activa

Atunci cand esti permanent in miscare, mergi des la intalniri cu clientii si partenerii de afaceri, lucrezi in vanzari sau te deplazezi mult cu masina, fara indoiala ai nevoie de un ceas inteligent. De ce? Gandeste-te doar la simplul fapt ca iti poti verifica notificarile fara sa mai pui mana pe telefonul mobil. Smartwatch-urile sunt echipate cu un ecran tactil care-ti permit sa navighezi foarte usor prin aplicatii si sa ramai conectat pe tot parcursul zilei, iar modelele mai noi pot fi utilizate chiar pentru initierea apelurilor telefonice sau plata cumparaturilor prin intermediul chip-ului NFC, folosind direct incheietura mainii. Mai mult, atat ceasurile inteligente normale cat si cele sport includ un sistem de localizare GPS, foarte practic pentru cei care trebuie sa calatoreasca intr-un oras nou.

Iti doresti sa fii mereu in pas cu moda

Pe langa toate functiile sale inteligente si absolut necesare oamenilor moderni, un smartwatch reprezinta si o adevarata declaratie de stil. Daca iti doresti un accesoriu deosebit, ca sa fii in pas cu moda si noile tendinte in materie de tehnologie, atunci ceasul inteligent reprezinta cea mai buna modalitate de a le demonstra celor din jur individualitate si apartenenta la gadgeturile de ultima generatie. Varietatea de culori, forme si modele constituie un avantaj esential pentru toti cei care sunt in pas cu timpul.

Ceasurile inteligente sunt deopotriva foarte utile si spectaculoase, cu design futurist. Un smartwatch modern poate avea senzori de temperatura, altitudine, busola si multe alte functii interesante care iti dau posibilitatea de a minimiza contactul cu smartphone-ul, dar in acelasi timp de a fi in permanenta conectat la toate notificarile legate de apeluri, mesaje, puls, activitate fizica, regim de somn sau tensiune arteriala.

Sursa foto: https://images.pexels.com/photos/6392998/pexels-photo-6392998.jpeg?auto=compress&cs=tinysrgb&dpr=2&h=750&w=1260

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea