Stiinta & Tehnologie

#hybrid #cayenne #porsche

15% din productia Porsche Cayenne va fi hibrida

Noul Porsche Cayenne va fi vandut in proportie de 15% ca versiune S Hybrid, deci cu sistem de propulsie hibrida . Practic, un client din sapte va putea alege noul SUV in varianta hibrida.

Este o informatie destul de importanta, daca ne gandim ca noul model de la Porsche rivalizeaza cu proaspatul debut comercial al lui BMW X6 ActiveHybrid si intra in segmentul explorat deja de Lexus cu RX 450h.

SUV-ul german in varianta hibrida va fi propulsat de un motor V6 de 3,0 litri - 333 CP - si de unul electric - 47 CP - ce vor oferi o putere totala de 380 CP, un consum de doar 8,1 litri/100 km si un nivel al emisiilor de CO2 sub 200 g/km.

Puterea va fi transmisa catre toate rotile prin intermediul unui sistem de tractiune integrala Torsen mai usor si mai compact, similar cu cel folosit de Audi Q7 .

Pachetul de baterii litiu-ion care alimenteaza motorul electric al lui Porsche Cayenne S Hybrid este montat sub podeaua portbagajului si furnizeaza suficienta energie pentru ca SUV-ul sa parcurga 2 km in modul "full" electric cu o viteza de cel mult 50 km/h.

Cititi mai multe pe Auto.ro 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea