IT

#iphone #smartphone #aplicatii iPhone #1password #IMDB Movies & TV #Moves #Fantastical 2 #Kindle for iPhone

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Daca ai un iPhone, foloseste-l la maxim - 5 aplicatii utile

Primul lucru pe care un utilizator de iPhone il face, invariabil cred, dupa ce si-a cumparat noul gadget este sa faca o vizita in AppStore. Dupa testarea - si modificarea intr-o oarecare masura - a setarilor si dupa efectuarea primului apel - „Buna, te sun de pe noul meu iPhone!”, dupa ce au fost repede epuizate optiunile pe care aplicatiile preinstalate le ofera, utilizatorul va deschide si Cutia Pandorei. Iar acest lucru va face din iPhone ceea ce un iPhone a fost creat sa devina: gadgetul suprem.

Din milionul de aplicatii pe care AppStore le ofera (chiar sunt un milion de aplicatii si permanent sunt adaugate altele noi), este foarte greu de ales ceva ce sa fie nu doar foarte util, dar sa ni se si potriveasca. In acest articol voi descrie cinci aplicatii pe care le folosesc eu, cu ce face fiecare din ele. Nu este un top, nu sunt neaparat cele mai bune, cele mai utile sau cele mai bine cotate. Pur si simplu sunt aplicatii utile.

1password

Utilizarea permanenta a aceleiasi parole o va compromite in final, indiferent cat de puternica este. Schimbarea ei o data la doua saptamani este recomandata de specialistii in securitate. Dar schimbarea unei parole puternice atat de des ne va epuiza imaginatia destul de repede, ca sa nu mai vorbim de capacitatea de a le retine. 1password ofera optiunea de a crea parole puternice diferite pentru orice tip de cont, si se acceseaza cu o singura parola master, singura practic care va trebui retinuta. Aplicatia poate pastra parole si date de login pentru conturi web, de aplicatie si chiar pentru cardurile bancare. In plus, ofera optiunea de sincronizare pe mai multe echipamente iOS si chiar si pe MacBook, fiind compatibil si cu MacOS. 1password costa 18 dolari, dar sunt 18 dolari cheltuiti inteligent.

IMDB Movies & TV

Timpul liber ni-l folosim mai mult pe dispozitive dotate cu ecran. Una dintre distractiile favorite din ziua de azi este urmarirea unui film. Iar pentru a sti ce film merita urmarit, IMDB Movies & TV este aplicatia absolut indispensabila. Este foarte adevarat ca este orientata spre stilul de filme de Hollywood, insa aproape orice film prezentat aici are un trailer, asa ca, dincolo de parerile altora, putem decide noi insine. Versiunea pentru mobil a aplicatiei este foarte bine gandita, foarte  intuitiva, asa incat odata ce am inceput sa o folosesc, cam rar mai caut trailere si plot-uri de filme pe aplicatia desktop. IMDB Movies & TV este gratuita.

Moves

iPhone poate fi transformat foarte usor in pedometru. Necesitatea achizitionarii de echipamente purtabile pentru acest scop devine astfel inutila. Aplicatia Moves augmenteaza capacitatile iPhone-ului de localizare si urmarire directionala prin utilizarea la parametri ridicati a senzorilor cu care este dotat. Odata instalata si pornita, aplicatia inregistreaza deplasarile, opririle, viteza de mers, convertind toate datele pe care le primeste in asa fel incat intelege daca utilizatorul a mers, a alergat, a mers cu bicicleta sau cu un alt fel de mijloc de transport. Evident, poate inclusiv sa inregistreze intreg traseul pe care utilizatorul l-a avut intr-o zi, cu ora exacta la care a fost in respectivele locuri. Moves este un mare consumator de energie pentru iPhone, dar ultima versiune are si optiunea de rulare in mod econom pentru un consum mai mic. Aplicatia este gratuita.

Fantastical 2

Dependent de calendarul de pe smartphone? Un sfat: nu utiliza Calendar pe iPhone. Mergi in AppStore si descarca Fantastical 2, o aplicatie calendar suficient de inteligenta incat sa foloseasca eficient optiunea de voice to text, sa integreze harti pentru locatiile in care vor avea loc intalnirile notate si, ca bonus, va anunta utilizatorul suficient de devreme pentru a putea ajunge la intalnire in functie de distanta la care se afla fata de locul de intalnire. Aplicatia este cu mult inaintea Calendarului integrat pe iPhone, functioneaza ireprosabil si creeaza dependenta. MacWorld a premiat-o cu Editors Choise Award. Pretul ei este de 5 dolari.

 

 

Kindle for iPhone

Lectura este una dintre activitatile mele preferate, dar dependenta de ecrane m-a facut de mult sa trec pe Kindle. De curand am descoperit insa ca iPhone-ul functioneaza extraordinar de bine ca e-book reader. Dintre toate aplicatiile disponibile pentru aceasta activitate, Kindle for iPhone mi s-a parut cea mai reusita. Cu siguranta si pentru ca sunt deja utilizator de Kindle. Whispersync, aplicatia pe care Amazon o ofera pentru sincronizarea tuturor Kindle reader-elor cu contul de utilizator este perfect compatibila cu Kindle for iPhone, asa incat sincronizarea dispozitivelor este garantata. Daca ai citit 20 de pagini pe Kindle Fire si te hotarasti sa citesti in continuare pe iPhone, vei avea parte de o surpriza: Whispersynk iti va spune: „pe iPhone ai ajuns la pagina numarul ###. Vrei sa citesti in continuare de acolo?” In plus, Kindle for iPhone stie sa blocheze ecranul pe mod portrait sau landscape, asa incat nu permite accelerometrului sa roteasca imaginea si sa te scoata din minti. Aplicatia este gratuita.

Ovidiu Leonte

itpc.ro/

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Ovidiu Leonte

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea