IT

#windows 7 #document #windows 8 # Windows search

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Cum sa configurezi Windows search sa caute in continutul documentului

Aveti nevoie de un document pe care l-ati primit, creat sau descarcat pur si simplu, insa nu mai stiti numele acestuia. Este suficient sa cunoasteti cativa termeni din interiorul documentului, cu alte cuvinte sa cunoasteti continutul acestuia. Daca Windows (in special Windows 7, Windows 8) nu reuseste sa gaseasca respectivul document atunci cand il cautati dupa un termen din continut, inseamna ca cel mai probabil anumite setari ale sistemului de operare sunt de vina pentru acest lucru. Vestea buna este ca aceste setari se pot modifica pentru ca sistemul sa caute si in interiorul documentului.

Pentru Windows 7

Intr-o fereastra de Windows Explorer (shortcut: tasta windows+e) dati click pe meniul Tools din partea de sus a ferestrei (daca acest meniu – File, Edit, View, Tools – nu este vizibil apasati o data tasta ALT si eliberati-o; meniul ar trebui sa apara), navigati catre Folder Options, iar in fereastra nou deschisa dati click pe tab-ul Search. In partea de sus, What to search, bifati al doilea buton radio, Always search filenames and content (this might take several minutes), dupa care dati click pe butonul OK.

Pentru Windows 8

Intr-o fereastra de Windows Explorer (shortcut: tasta windows+e), navigati catre Home in partea de sus a ferestrei, dati click pe butonul Properties (daca meniul nu este vizibil, apasati sageata ^ din partea dreapta-sus a ferestrei), iar in fereastra nou deschisa dati click pe butonul Advanced. In partea de sus, Archive and Index atributes, bifati a doua casuta, Allow files in the folder to have context indexed in addition to file properties, dupa care dati click pe butonul OK pana cand fereastra de dialog se inchide.

Pentru a cauta un document trebuie fie sa deschideti o fereastra Windows Explorer si sa scrieti termenul cautat campul Search [folder] din partea dreapta-sus, fie sa apasati tasta windows care va deschide meniul Start si sa scrieti termenul cautat in campul Search Programs and Files. Atunci cand incercati sa cautati un termen care stiti cu siguranta ca se gaseste intr-un document anume, va trebui probabil sa asteptati o vreme (cateva minute sau mai putin) pana cand vor fi aratate toate rezultatele, intrucat modificarile facute se adreseaza fisierelor din locatiile neindexate.

In cazul in care Windows nu reuseste sa caute in contentul fisierelor nici dupa aplicarea acestei metode, incercati urmatoarele:

  • deschideti Windows Explorer;
  • dati click dreapta pe folderul in care tineti documentele si navigati catre pe Properties;
  • in tab-ul General dati click pe Advanced;
  • in fereastra deschisa (Advanced Attributes) bifati casuta Allow files in this folder to have contents indexed in addition to file properties;
  • dati click pe butonul OK pana cand fereastra de dialog se inchide.

Ovidiu Leonte

itpc.ro/

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Ovidiu Leonte

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea