IT

#e-book reader #kindle # Kindle e-book reader #Kindle Paperwhite #Kindle DX #Kindle Fire HD

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Cum alegi e-book reader-ul perfect pentru pasionatii de gadgeturi

Daca te-ai obisnuit sa citesti in calatorii, daca pretul unei carti tiparite ti se pare prea mare sau, pur si simplu daca nu ai unde sa depozitezi cartile pe care le citesti, o foarte buna optiune poate fi achizitionarea unui e-book reader Kindle. Este, de asemenea, un foarte potrivit cadou de Craciun, mai ales ca multi dintre comercianti ofera gratuit sau cu reducere foarte mare si carti e-book in aceasta perioada, la pachetul cu Kindle e-book reader.

Kindle este un dispozitiv digital care poate stoca o cantitate impresionanta de carti (in general o carte e-book are in jur de 1 MB, iar dispozitivul Kindle are o capacitate de stocare de minim 1 GB, deci pot fi stocate in jur de 1.000 de carti. Functioneaza cu cerneala electronica, nu are ecran cu luminozitate proprie (valabil pentru majoritatea modelelor), iar refresh-ul paginii se face mai greu decat la ecranele tabletelor. Cel mai bine vandut Kindle este alb negru si nu are touch-screen.

In acest moment Amazon pune in vanzare mai multe tipuri de e-book readers Kindle. Modelul de baza, cel despre care spuneam ca este cel mai bine vandut, iar pe langa acesta se mai gasesc si modelele Paperwhite, DX si 4 tipuri de Kindle Fire: Fire HD, Fire HDX de 7 inch si Fire HD de 8.9 inch. Dispozitivele se pot conecta la internet prin Wi-Fi, transferul de carti facandu-se cel mai usor prin metoda Send-to-Kindle.

Kindle

Modelul Kindle este unul dintre cele mai ieftine modele de pe piata, pe Amazon pretul fiind de 69 dolari, iar in magazinele de retail romanesti putand fi achizitionat incepand de la 350 RON.  Este Kindle-ul pe care il cumpara un cititor pentru a citi carti si pentru nimic altceva. Are foarte putine optiuni de control, printre care se numara: rasfoirea paginilor, modificarea setarilor, administrarea cartilor si a colectiilor etc. Ecranul nu este perfect alb, ceea ce face ca cititul sa fie foarte odihnitor. Se pot instala dictionare, atat de traducere cat si explicative, care se utilizeaza prin selectarea cuvantului si solicitarea explicatiei sau traducerii.

Kindle Paperwhite

Modelul Kindle Paperwhite este cel mai nou dintre modelele Kindle. Spre deosebire de modelul de baza, Paperwhite este touch-screen, iar ecranul are luminare proprie. Aceasta poate fi foarte usor ajustata si este foarte utila la lecturarea pe intuneric, unde nu mai este nevoie de lampa. O alta caracteristica pe care o are acest model este optiunea de dictionar, care, de fapt, este o enciclopedie care se conecteaza fie la Wikipedia, fie la enciclopedia Amazon, iar accesarea acesteia se face simplu, prin atingerea usoara a ecranului in dreptul cuvantului. O alta caracteristica este optiunea ca Paperwite sa lectureze singur cartile si sa le reproduca prin sistemul audio incorporat. Pretul acestui model nu depaseste 1.000 RON.

 

Kindle DX

Acest model are incorporata o tastatura QWERTY, iar cei care sunt obisnuiti sa ia notite o pot face foarte usor. Ecranul de 9 inch este alb-negru si nu este touch-screen. Pretul unui astfel de echipament se invarte in jurul sumei de 1.500 RON.

Kindle Fire HD de 7 inch si de 8,9 inch

De fapt, aici vorbim de o tableta in toata puterea cuvantului. Nu doar ca se poate citi pe el orice tip de publicatie digitala, de la carti la ziare si pana la reviste color, dar acest model suporta navigarea pe Internet cu Amazon Silk Browser, in plus pot fi vizionate filme, pot fi jucate jocuri si se poate asculta muzica. Modelul de 7 inch este color, touch-screen si are un procesor dual-core. Este dotat chiar si cu camera foto, iar pentru stocare dispune de un spatiu de 32 GB sau de 64 GB. Pretul acestui model este de aproximativ 1.000 RON. Modelul de 8,9 inch are in plus fata de cel de 7 inch si o camera frontala pe langa cea de pe spate. Pretul este de aproximativ 1.500 RON. Aceste modele ruleaza cu Android.

Ovidiu Leonte

itpc.ro/

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Ovidiu Leonte

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea