IT

#jocuri #crysis 3 #Crysis 2 #versiune joc #naniti

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Crysis 3 – cel mai bine primit joc in 2013

Ultimul dintre jocurile despre care voi scrie din Top 5 al jocurilor in 2013 este Crysis 3. Cu adevarat, jocul a avut cea mai buna receptie in 2013.

Noutati

Crysis 3 aduce multe imbunatatiri comparativ cu Crysis 2. In afara de grafica, ale carei imbunatatiri se pot vedea chiar de la inceput, au fost introduse o serie de noi arme - Ceph Plasma, Predator Bow sau Typhoon – precum si noi capacitati ale Nanosuit – mai multa energie, forta de impact si rezistenta la impact mult crescute datorita armurii lichide din Ionic Electroactive Polymer, capacitatea de absorbtie a energiei de toate felurile, inclusiv cinetica sau radioactiva, precum si o mare imbunatatire a capacitatii de perceptie si a colectarii de informatii.

Actiunea sa petrece in acelasi decor, imbunatatit grafic, la mai bine de 20 de ani de la evenimentele care au loc in Crysis 2. Pe parcursul misiunilor, Prophet – personajul care poarta Nanosuit – trebuie sa deblocheze diferite capacitati ale costumului si, la fel ca si in versiunea precedenta, acest lucru este realizat inclusiv prin deblocarea anumitor amintiri din creierul sau. Spre sfarsitul jocului, nanitii care creeaza simbioza dintre costum si cel ce il poarta devin atat de versatili, incat simbioza se poate face la nivele inimaginabile.


Nivel de dificultate si playtime

Pentru gamerii impatimiti, ca si pentru fanii Crysis, Crysis 3 se joaca relativ usor si cu siguranta este scurt, probabil nefiind necesare mai mult de sase-sapte ore pentru a juca intreaga campanie din editia de baza. Pe statisticile mele am vazut putin peste sase ore, la nivelul de dificultate Soldier.

Daca tot am amintit de niveluri de dificultate, acestea sunt: Recruit, Soldier, Veteran, Supersoldier si Post-Human Warrior. Principalele diferente se vad in acuratetea cu care vor trage inamicii asupra lui Prophet, in capacitatea de regenerare a energiei si sanatatii acestuia, iar in cazul ultimelor doua niveluri, Supersoldier, si Post-Human Warrior, cateva caracteristici ajutatoare sunt eliminate, printre care orice asistenta la tintire.

Cerinte minime

Cerintele sistemului pe care poate fi instalat Crysis 3 sunt urmatoarele (preluate de pe site-ul oficial Crysis 3):

Sistem de operare: Windows Vista(SP2), 7(SP1) or 8

Procesor: Dual Core

Memorie RAM: 2 GB RAM pentru W 7 si W 8, 3 GB RAM pentru W Vista

Spatiu pe disc: 17 GB

Card grafic: minim 1Gb Video RAM compatibil cu DirectX 11 (NVIDIA GeForce GTS 450 sau ATi Radeon HD 5770)

Pretul jocului este de 19,99 euro Editia Standard, sau 24,99 euro Editia Digital Deluxe, care pe langa Crysis 3 ofera si Crysis 2: Maximum Edition, Crysis 3 Hunter Edition si un Bonus Content Pack, precum si deblocarea de la inceput a unei arme si a unui tip de sageata. Mai exista si un modul denumit Crysis 3: The Lost Island, care se achizitioneaza separat si al carui pret este de 14,99 euro.

Jocul Crysis 3 este spectaculos, tehnologia imaginata fiind deosebita. Decorul poate fi explorat intr-o masura destul de mare, ceea ce face ca timpul de joc sa fie diferit de la jucator la jucator. Comparativ cu alte jocuri de pe piata, cum ar fi Bioshock Infinite, al carui pret este de 49,99 euro, cu un playtime de aproximativ 12 ore si cu posibilitati enorme de explorare a decorului, dar a carui actiune se petrece intr-o lume steampunk si nu high-tech, sau Metro: Last Light, cu un playtime de aproximativ zece  ore si cu un decor liniar, aproape lipsit de posibilitatea de explorare, a carui actiune se petrece intr-o lume apocaliptica ce mosteneste tehnologia secolului XX, Crysis 3 isi justifica pe deplin recenziile pozitive.

Ovidiu Leonte

itpc.ro/

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Ovidiu Leonte

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea