IT

#aplicatie #documente #kindle #transfer #cablu USB # Kindle Library #arhivare

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Cum sa trimiti un document pe Kindle

Noul trend incontestabil in domeniul lecturii este varianta e-book a cartilor si dispozitivul special conceput de Amazon pentru citirea lor, Kindle. Utilizarea unui echipament Kindle incepe cu inregistrarea acestuia, lucru care ajuta, printre altele, la convertirea unor tipuri de documente in formate compatibile. Dupa inregistrare, Amazon creeaza o adresa de mail de genul utilizatorKindle@Kindle.com, adresa de mail utilizata pentru comunicarea cu utilizatorul. Toata comunicarea se va face in functie de numarul si seria echipamentului inregistrat, detalii ce pot fi gasite pe prima pagina a sectiunii Setari (Settings).

Aplicatia dedicata SendToKindle

Pentru ca documentele e-book sa poata fi citite pe Kindle, ele trebuie, evident, transferate. Transferul prin cablul USB nu este, din pacate, cea mai buna alegere, intrucat interfata nu permite accesul in anumite zone. Astfel ca Amazon a creat o aplicatie speciala, numita SendToKindle. Aceasta aplicatie poate fi descarcata de pe Amazon si instalata pe computer, laptop sau smartphone. La instalare, aplicatia va solicita adresa de mail asociata cu echipamentul, astfel incat sa poata trimite documentele pe Kindle-ul corect. Din acest motiv inregistrarea echipamentului trebuie efectuata inainte de instalarea aplicatiei.

Moduri de utilizare

Odata instalata, aplicatia poate fi utilizata in doua moduri: primul mod este deschiderea aplicatiei, lucru destul de dificil de realizat, intrucat la instalare ea nu lasa „urmele” obisnuite, adica shortcut-uri in meniul Start, in quick-launch sau pe desktop. Pentru a deschide aplicatia, utilizatorul va trebui sa navigheze spre folder-ul in care a fost instalata. Aplicatia va afisa o zona unde fisierele pot fi trase pentru a fi trimise pe Kindle. In coltul din dreapta-sus se gaseste un buton cu Optiuni (Options), unde pot fi facute cateva ajustari, cea mai importanta fiind conversia documentelor PDF in format Kindle. Tot aici se poate inregistra un alt echipament, sau alege o anumita limba pentru interfata. Dupa ce un document va fi tras in zona speciala, va aparea optiunea de trimitere, pe care o voi descrie mai jos.

Al doilea mod in care pot fi trimise documentele pe Kindle este mult mai simplu de utilizat. Utilizatorul va trebui sa navigheze in folder-ul care cuprinde documentele ce trebuie trimise sa dea click-dreapta pe fisierul sau fisiere de trimis si sa aleaga din meniu optiunea Send to Kindle. Acest lucru va deschide fereastra aplicatiei, cu optiunea de trimitere deja activata.

In zona Delivery Options trebuie selectat echipamentul pe care va fi trimis documentul. Odata selectat, va ramane asa si pentru trimiterile ulterioare. Archive document in your Kindle Library va arhiva documentul, ceea ce inseamna ca nu va fi trimis direct pe desktopul Kindle, ci in folder-ul Archive. Poate fi scos cu ajutorul meniului de pe Kindle. Dupa ce este apasat butonul Send, va aparea o fereastra ce confirma trimiterea documentului. Descarcarea pe Kindle va fi finalizata cateva secunde (pana la minute) si se va intampla doar daca optiunea WiFi este activa, iar Kindle-ul este conectat la o retea wireless. Documentele descarcate pe Kindle vor avea eticheta new pana la prima deschidere.

Speram ca va veti bucura de lecturi placute pe echipamentul Kindle. La achizitionarea documentelor trebuie avute in vedere formatele pe care Kindle le suporta. Epub nu este unul dintre ele. Mobi insa este compatibil. Din fericire, majoritatea librariilor online ofera ambele formate.

Ovidiu Leonte

itpc.ro/

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Ovidiu Leonte

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea