IT

#dulciuri #bijuterii #parfumuri #gadgeturi #cadouri craciun #cadouri barbati #cadouri femei

Expert Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Ce cred EI ca isi doresc ELE si ce cred ELE ca isi doresc EI de Craciun

Indata vine Craciunul si, desi nu avem zapada in toata tara, febra cumparaturilor pentru cadouri a inceput inca din timpul Vinerii Negre. In general, barbatii le cumpara femeilor parfumuri, eventual bijuterii. In primul rand scapa repede, apoi stiu – din mituri, e drept, nu neaparat de la ele – ca femeile iubesc parfumurile si bijuteriile. Femeile le cumpara barbatilor parfumuri, ceasuri si pulovere. Eventual, portofele sau curele. Dar nu pentru ca asta cred ele ca si-ar dori barbatii, ci pentru ca le place sa vada acel barbat purtand acel pulover, portofel, ceas etc. Dar ce cred, de fapt, femeile ca vor barbatii de Craciun. Nu de ziua lor, ci de Craciun.

 

Daca de ziua lor (a barbatilor), ele accepta petreceri destrabalate cu meciuri, baute si alte chestii, de Craciun, in spiritul „de bine” al sarbatorii, au tendinta de a-i idealiza si de a-i considera cuminti. Astfel, ele sunt ferm convinse ca barbatilor lor nu le-ar placea ca de Craciun sa plece de acasa, sa urmareasca un meci de fotbal sau sa se imbete. Asta in special pentru ca, la doar o saptamana distanta, se afla Revelionul, unde nu-i vor pre putea opri sa-si faca de cap. Deci, ce considera cu adevarat femeile ca isi doresc barbatii? Pentru a afla asta am intrebat mai multe femei, care traiesc si muncesc in medii foarte diferite, nu se cunosc si nu s-au putut influenta, si am eliminat in primul rand orice (chiar orice) constrangere, fie ea financiara sau de alta natura.

Asa am aflat ca pe primul loc in ceea ce femeile considera ca isi doreste un barbat se afla cel mai nou joc video aparut pe piata. Chiar asa. Desi pe primele locuri in vanzarile de cadouri de Craciun pe care femeile le fac barbatilor se gasesc parfumurile, puloverele si, uneori, lenjeria intima, ele considera, de fapt, ca ei prefera in primul rand jocurile video.

Pe locul al doilea se afla nici mai mult nici mai putin de o bautura fina. Nici aici nu se afla niciunul din cele trei articole care fac planul magazinelor in perioada sarbatorilor de iarna.

Abia pe al treilea loc se gaseste un parfum, dar acesta trebuie sa fie insotit fie de o cravata sau de butoni de camasa, fie de un ceas. Interesant, foarte putine din femeile pe care le-am intrebat au pus ceasul separat de parfum. E drept ca au fost unele care au facut-o, dar ceasul nu era daruit de ele, ci de… un alt barbat.

Al patrulea loc a fost populat de o varietate foarte mare de masini, incepand de la bolizi precum Lamborghini sau Ferrari si pana la SUV-uri precum Hummer sau Lincoln Escalade (reamintesc ca nu a existat o limita a bugetului).

In sfarsit, pe locul al cincilea (al cincilea ??? - ce e cu femeile astea), se afla cadourile sexy din partea partenerei. Desi nu si-au gasit locul in top, au fost mentionate diferite alte lucruri, cum ar fi schiuri si echipamente de schi, tigari electronice, smartphone-uri, carti (carti ??? acum chiar ca e bizar) si altele.

Dar ce considera barbatii ca vor femeile de Craciun?

Aici este oarecum mai simplu. Spiritul Craciunului aduce cu el cateva mituri, printre care si unul – foarte benefic de altfel – potrivit caruia sarbatoarea aceasta trebuie petrecuta in familie. Acest lucru face ca imaginea femeii ideale sa sufere in imaginatia barbatului oarece metamorfoze de Craciun. Asa ca, daca de ziua partenerelor lor, barbatii sunt in stare sa nu bea o picatura de alcool, sa nu se enerveze in trafic si sa nu injure nici macar odata, ba chiar sa renunte la un meci de fotbal (nu al Nationalei, evident), considerand toate acestea in sine un cadou, de Craciun ei considera ca femeile isi doresc altceva, ceva palpabil, cu care sa ramana si dupa ce au trecut sarbatorile.

In capul listei de dorinte pe care barbatii le intuiesc la femei se afla dulciurile. Da, chiar asa. Dulciurile se afla pe primul loc. Nu bijuterii, nu haine, nu smackuri. Munti intregi de dulciuri, pe care sa le si poata manca, fara riscuri. Totusi, pentru riscurile nu pot fi eliminate, muntii de dulciuri se reduc la mici atentii, care sa nu cantareasca mai mult de cateva zeci de grame.

Pe locul doi se afla o cina romantica. Deci, doamnelor, noi, barbatii, consideram ca de Craciun v-ati multumi mai degraba cu o cina romantica (eventual de la care sa nu lipseasca ciocolata) decat un mare diamant. Acesta vine abia pe locul trei, alaturi de toate bijuteriile pe care le poate cumpara un barbat pentru o femeie. La femei – din nou in imaginatia barbatului – din categoria bijuteriilor fac parte: pietrele pretioase, aurul si argintul, ceasurile, gadgeturile  si, cateodata, chiar si unele parfumuri. Acestea, parfumurile, vin abia pe locul patru, alaturi de articolele de infrumusetare.

Pe locul al cincilea se lupta rochiile (nu orice fel de imbracaminte, ci rochiile, care le fac pe ele sa se simta elegante si frumoase) si calatoriile, eventual in locuri tropicale, unde inghetata sa se topeasca inainte de a o termina de mancat.

In consecinta, cred ca este un sfat bun ca inainte de Craciun, inainte de a pleca la cumparaturi de surprize, nici barbatii si nici femeile sa nu neglijeze scrierea listei cu „Draga Mos Craciun”, iar apoi – alt sfat bun, cred – atat femeile, cat si barbatii sa ar trebui sa o consulte pe a partenerei/partenerului. Asta indiferent de varsta.

 

Ovidiu Leonte

itpc.ro/

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Ovidiu Leonte

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea