Spiritualitate

#minuni #credinciosi #sfanta parascheva #rugaciune

Sfanta Parascheva – rugaciunea care face minuni. Toti credinciosii trebuie sa o rosteasca

In fiecare an, pe 14 octombrie, romanii o sarbatoresc pe Sfanta Parascheva. Aceasta mai este cunoscuta si ca  sfanta patroana a Moldovei. Este o zi de rugaciune intensa pentru crestini. Iata care sunt rugaciunile pe care trebuie sa le rostesti in aceasta zi mare:

Rugaciune  facatoare de minuni 

"Purtatoare de chinuri, Sfanta Parascheva, roaga-te Parintelui Ceresc ca pe mine, cel impovarat cu toate pacatele si neinfranat, sa ma ridice spre cuvantarea maririi Sale si sa ma indrepteze ca intotdeauna sa am sus inima, sa gandesc la cele ceresti, iar nu la cele pamantesti.

Roaga-te la Hristos, Fiul lui Dumnezeu, ca a auzit ruga ta cea cucernica, pentru ca si pe mine lenesul, cel ce ma trandavesc spre rugaciune si spre implinirea poruncilor lui Dumnezeu, sa ma indrepteze si sa-mi dea cuget, ca sa doresc a ma ruga Lui neincetat.

Cheama si pe Duhul Sfant – izvorul Care te-a intarit pe tine, fecioara curata, la lupta cea buna -, ca sa-mi zideasca mie inima curata si duh drept sa innoiasca intru cele dinlauntru ale mele si mai vartos sa ma cheme si sa-mi dea osardie ca sa ma nevoiesc in viata curata si sa ma intareasca in lucrarea faptelor bune.

Cred ca toate acestea mi le poti mijloci mie, o, Sfanta Parascheva!, la tronul Sfintei Treimi si de vei vrea, tu ai puterea de a-mi ajuta mie, ca una ce ai preamarit pe Dumnezeu cu faptele tale. Amin!"

Rugaciune pentru ajutor 

Sfanta Cuvioasa Parascheva, in genunchi vin la tine, ca in genunchi sa te rogi Parintelui Ceresc pentru iertarea pacatelor mele, savarsite cu fapta sau cu gandul, cu stiinta sau cu nestiinta mea, caci vin cu sufletul intinat si te rog: ajuta-ma!

Doamne, pentru rugaciunile Sfintei Cuvioase Parascheva, sterge din mine orice gand afara de Tine, Doamne, caci Tie nici un lucru nu-ti este greu a-l implini. Amin!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din spiritualitate

Top

Cauta-ti perechea