Spiritualitate

# rugaciune sfantul ioan #sfantul ioan botezatorul #rugaciune

Rugaciunile pe care trebuie sa le spui de Sfantul Ioan Botezatorul pentru a te proteja de rele

In fiecare an, pe 7 ianuarie, credinciosii il sarbatoresc pe Sfantul Ioan Botezatorul. Este o zi de rugaciune. Se spune ca rugaciunile rostite astazi catre Sfantul Ioan Botezatorul te scapa de boli si te feresc de ghinioane.

Iata care sunt cele doua rugaciuni pe care toti credinciosii trebuie sa le rosteasca astazi.

Cea mai puternica rugaciune facatoare de minuni catre Sfantul Ioan Botezatorul

"Sfinte Prorocule Ioan, Inaintemergatorule si Botezatorule al lui Hristos, neputincioasa este mintea noastra in a-ti aduce laude dupa cuviinta. Ci destul iti este tie lauda Mantuitorului Hristos, langa al Carui Tron mijlocesti impreuna cu Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu.

Pentru aceasta, iti multumim si cu umilinta te rugam: tinde mana cea ingereasca si risipeste norul gandurilor rele care ne coplesesc pe noi. Adu pace in inimile, casele si obstile noastre. Impaca-ne cu Dumnezeu si cu aproapele nostru. Spre fapte bune ne indeamna si cu boldul pocaintei trezeste inimile noastre ca sa pricepem pretul mantuirii noastre.

Invatatorule al pocaintei, da-ne darul strapungerii inimii si lacrimi prin care sa ne curatim de pacate si sufletele noastre mai albe ca zapada sa le albim. De faradelegi si de cei puternici ai pamantului, care strica randuiala lui Dumnezeu, scapa-ne, prin rugaciunile tale.

Sfinte Ioan Inaintemergatorule, tu, despre care Scriptura spune: „Inainte de a te fi zamislit in pantece, te-am cunoscut si, inainte de a iesi din pantece, te-am sfintit si te-am randuit proroc pentru popoare”, fii cu noi si ne lumineaza calea in acest veac intunecat si vrajmas cerului, ca, prin rugaciunile tale fiind paziti, inaintea lui Hristos, la Judecata, sa dobandim partea cea de-a dreapta, impreuna cu toti casnicii Sai. Amin!"

Rugaciunea catre Sfantul Ioan Botezatorul care te apara de necazuri – se citeste 9 zile la rand

“O, Mergatorule inainte al Domnului si Botezatorule al lui Hristos, mari si multe sunt vredniciile date tie de la Dumnezeu, fiindca tu de proorocii cei vechi ai fost proorocit. Tu, dupa fagaduinta si proorocie ingereasca, te-ai si nascut. Numele tau prin cuvantul Arhanghelului Gavriil mai inainte s-a vestit; a ta numire cu minunea dezlegarii limbii tatalui tau s-a pecetluit. Tu, din copilarie, in pustie ai vietuit si, ca o pasare a cerului, desavarsit neagoniseala ai iubit, cu agurida si cu miere salbatica te-ai hranit. Tu ai fost crinul cel cuvantator al vailor si al pustiilor, care in loc de podoaba hainelor, cu darul cel de sus imbracand trupul tau, cu peri de camila l-ai acoperit. Tu ai fost glasul care a strigat in pustie si calea Domnului o ai pre0gatit. Tu, cu duhul si cu puterea lui Ilie, in lume te-ai aratat si nelegiuirea lui Irod si a tuturor celor asemenea lui ai mustrat. Tu esti martorul cel preavestit al Preasfintei si de viata facatoarei Treimi. Tu pe Mantuitorul catre multimea popoarelor L-ai marturisit si cu degetul tau L-ai aratat pe Mielul lui Dumnezeu, Care ridica pacatele lumii. Tu, de catre insusi Domnul, mai mult decat prooroc ai fost marturisit si dupa Nascatoarea de Dumnezeu, pe tine te credem a fi cel mai mare om nascut din femeie.

Deci, pentru toate aceste vrednicii si daruri, multimea popoarelor crestine te socoteste pe tine ca pe un mare prieten al lui Dumnezeu, care ai mare indrazneala catre El. De aceea si eu, smeritul si mult pacatosul, cu multa evlavie, cu durere de inima si cu lacrimi, te rog pe tine, dumnezeiescule Ioane Proorocule, sa-mi fii mie, pacatosului celui nemernic si cu totul neputincios, mare aparator si grabnic izbavitor de toate ispitele si incercarile acestea ale vietii de acum. Roaga pe Preamilostivul Dumnezeu ca, cu a Sa nebiruita putere, sa ma pazeasca in toata vremea de primejdiile vazutilor si nevazutilor vrajmasi, sa ma sprijineasca cu a Sa mila la vreme de ispita si sa ma intareasca cu darul Sau, pentru rugaciunile Preasfintei si Preacuratei Stapanei noastre de Dumnezeu Nascatoarea si Pururea Fecioara Maria, ca sa pot rabda pana la sfarsit toate necazurile, ispitele, durerile si suferintele, ca si intristarile veacului acestuia de acum. Si asa, prin mijlocirea sfintelor si preaputernicelor tale rugaciuni, sa dobandesc mila lui Dumnezeu si a Mantuitorului nostru Iisus Hristos in ceasul cel de pe urma al sfarsitului meu. Amin!”

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din spiritualitate

Expertul Acasa.ro, Maria Chirculescu: Adevaratul loc al Botezului Domnului

Experti Vacante & Calatorii

Expertul Acasa.ro, Maria Chirculescu: Ce trebuie sa faci de Sfantul Ilie, ca sa nu-l superi

Experti Vacante & Calatorii

Expertul Acasa.ro, Carmen Neacsu: Sfaturi pentru vacante si calatorii in siguranta

Experti Vacante & Calatorii

Expertul Acasa.ro, Maria Chirculescu: Cuibul vulturilor sau “Cuibul lui Dumnezeu”? Stepantsminda, Caucaz

Experti Vacante & Calatorii

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului