Spiritualitate

#rugaciune revelion #rugaciune #revelion

Rugaciunea pe care trebuie sa o rostesti de Revelion! Face minuni in noul an

Pentru a te asigura ca noul an este unul benefic pentru tine si pentru familia ta, este important ca in noaptea dintre ani sa rostesti o rugaciune aducatoare de noroc. Se spune ca aceasta rugaciune care se rosteste in noaptea dintre ani, face minuni si este grabnic ajutatoare si mult folositoare celor aflati in nevoie.

Rugaciunea despre care se spune ca poate schimba vieti se rosteste imediat dupa miezul noptii. Iata care este aceasta: 

„Doamne Dumnezeul nostru, Preasfanta Treime, Tatal, Fiul si Duhul Sfant,

Tie, Doamne, ne plecam genunchii sufletului si ai trupului nostru. Tie singurului Bun si fara de pacat, Tie adevaratului Dumnezeu, care ai facut cerul si pamantul, marea si izvoarele, toate cele vazute si nevazute. Tie, Dumnezeule, ne inchinam, Te laudam, iti multumim si Te rugam. Cauta cu milostivire spre smerita noastra rugaciune si primeste multumirile, laudele si cererile noastre.

Te rugam, Dumnezeule, sa ne dai rabdare, intelepciune, dragoste desavarsita, nadejde nezdruncinata si toate virtutile care ne trebuie ca sa ne mantuim. Apara-ne de oameni galcevitori, de oameni rataciti, de patimi si pacate. Ajuta-ne, Doamne, sa nu ne lepadam de Tine in nici un fel. Te rugam acum, Dumnezeul nostru, sa cauti cu milostivire. Si sa faci ca sa fie primite la Tine toate cele lucrate de noi, nevrednicii in numele Tau, in anii trecuti pana in clipa de fata: rugaciunile, cantarile, milosteniile la saraci si toate ostenelile noastre. Caci stim ca noi nu avem nimic al nostru, ci am luat totul dintru ale Tale.

Invredniceste-ne, Doamne, cu harul Tau!

Deschide Doamne urechile sufletelor noastre, ca sa auda glasul trambitei Tale celei de mantuire si sa inviem pentru viata vesnica. Trimite tuturor crestinilor din toata lumea har si putere, ca sa biruiasca pe satana. Si vino in ajutor la tot crestinul cel necajit si intristat, care are trebuinta de ajutorul Tau. Doamne, noi, oile pasunii Tale, nu avem nici o alta aparare, ci numai Tu esti aparatorul nostru cel puternic si numai in Tine ne incredem, de aceea te rugam sa ne ajuti si sa nu ne lepezi de la fata Ta.

Adu-Ti aminte Doamne si de cei adormiti din neamurile noastre, de parintii nostri, de toti fratii si surorile care au plecat dintre noi, de toti cei ce s-au pomenit la Sfintele Liturghii si sarindare si pomeneste-i intru imparatia Ta. Auzi-ne si pe noi, Doamne Dumnezeul nostru, cum ai auzit pe Ucenicii Tai cand Te rugau, cum ai auzit pe Prooroci, pe Mucenici, pe Ierarhi, cum ai auzit pe Sfintii Parinti si nu ne lepada pe noi de la Fata Ta, ca zidirea Ta suntem si pe alt Dumnezeu nu stim, ci numai Tu esti Dumnezeul nostru in care credem si caruia ne inchinam Tatalui si Fiului si Sfantului Duh. Amin.”

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din spiritualitate

Cauta-ti perechea