Spiritualitate

#rugaciune Patriarh Daniel #rugaciune 1 Iunie #rugaciuni parinti

Rugaciunea Patriarhului Daniel pentru parinti si copii

Cu prilejul Zilei Internationale a Copilului  si a Duminicii Parintilor si a Copiilor, 5 iunie 2016, Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Romaniei, se roaga pentru copiii si tinerii de pretutindeni, dar mai ales cei din Romania. Redam rugaciunea compusa personal de Patriarhul Romaniei cu aceasta ocazie:

”Doamne Iisuse Hristoase, Fiul Tatalui Ceresc, Care ai binecuvantat copiii si ai zis:Lasati copiii sa vina la Mine si nu-i opriti, Care ai privit cu drag pe tanarul ce Te-a intrebat: Doamne, ce sa fac ca sa mostenesc viata de veci, Tu Care ai inviat din morti pe fiul vaduvei din Nain, pe fiica lui Iair si pe prietenul Tau Lazar, binecuvanteaza cu harul si cu iubirea Ta pe toti copiii si tinerii din lume; ocroteste pe toti copiii botezati in numele Tau insemnandu-se cu semnul Crucii Tale; indrepteaza tineretile si lumineaza cu lumina Ta cea sfanta viata tinerilor din Biserica noastra; sporeste iubirea copiilor fata de parinti si a parintilor fata de copii, inmulteste ravna copiilor si tinerilor pentru carte si respectul si recunostinta lor fata de educatorii, invatatorii si profesorii lor.

Doamne Iisuse Hristoase, Doctorul sufletelor si al trupurilor noastre, vindeca multimea copiilor si tinerilor bolnavi in familii, in spitale, in camine de copii, alina-le suferinta si daruieste rabdare si dragoste celor care ingrijesc de ei: parinti, medici, asistente si asistenti.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din spiritualitate

Cauta-ti perechea