Spiritualitate

#rugaciun # papa ioan paul #razboi

Rugaciunea lui Papa Ioan Paul pentru pace in timp de razboi

Dupa inceprea razboiului din Ucraina, parintele Francisc Dobos a tradus rugadiunea pentru pace a lui Papa Ioan Paul al II-lea. Rugaciunea dateaza din 1991, din timpul razboiului din golful Persic.

 

”In timp ce noi dormeam, si la propriu si la figurat, a inceput un nou razboi, pe langa “razboaiele” orgoliilor si egoismelor noastre de toate zilele.

Arma noastra e rugaciunea.”, a scris preotul Francisc Dobos.

“Rugaciune pentru pace - Papa Ioan Paul II (1991)

Dumnezeul Parintilor nostri, mare si milostiv,

Domn al pacii si al vietii, Tatal tuturor.

Tu ai planuri de pace si nu de suferinta, condamni razboaiele si nimicesti mandria celor violenti.

Tu l-ai trimis pe Fiul tau Isus pentru a proclama pacea celor de aproape si celor de departe, pentru a-i reuni pe oamenii din fiecare rasa si din fiecare neam intr-o singura familie.

Asculta strigatul unanim al copiilor tai, rugamintea sincera a intregii omeniri: sa nu mai existe vreodata razboi, aventura fara intoarcere, sa nu mai existe vreodata razboi, spirala de doliu si violenta; fa sa inceteze acest razboi din Golful Persic {azi Ucraina, nota mea}, amenintare pentru creaturile tale, in cer, pe uscat si pe mare.

In comuniune cu Maria, Maica lui Isus, noi te imploram: vorbeste inimilor celor responsabili pentru soarta popoarelor, opreste logica retorsiunii si a razbunarii, sugereaza noi solutii cu Duhul tau, gesturi generoase si onorabile, spatii de dialog si de asteptare rabdatoare mai rodnice decat termenele pripite ale razboiului.

Daruieste timpului nostru pace.

Sa nu mai existe vreodata razboi.

Amin!”.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din spiritualitate

Top

Cauta-ti perechea