Spiritualitate

# rugaciune sfantul vasile #sfantul vasile

Rugaciune Sfantul Vasile. Se spune ca dezleaga vrajile si blestemele

 

Ziua de 1 ianuarie este zi de sarbatoare pentru ortodocsi. Acestia il sarbatoresc pe Sfantul Vasile. Este o sarbatoare importanta si o zi de rugaciune.

In aceasta zi se rosteste o rugaciune catre Sfantul Vasile cel Mare, despre care se spune ca este cea mai puternica rugaciune de dezlegare si ca poate dezleaga farmecele, vrajile si bestemele.

Cea mai puternica rugaciune de dezlegare catre Sfantul Vasile cel Mare

"In tot pamantul s-a raspandit vestirea ta, ca acela a primit cuvantul tau, prin care, cu Dumnezeiasca cuviinta ai invatat, firea celor in fiinta ai lamurit si ai pus randuiala in obiceiurile oamenilor.

Parinte cuvioase, preotie imparateasca, roaga pe Hristos Dumnezeu, sa mantuiasca sufletele noastre. Veniti popoare sa cantam cantare lui Hristos Dumnezeu, Celui Ce a despartit marea si a povatuit pe poporul pe care l-a scos din robia egiptenilor, ca S-a preaslavit. Sfinte Vasile, glasuitorule de Dumnezeu vino in ajutorul celor ce vor sa inceapa a canta laudele tale. Ci tu, parinte, ingaduitor fiind, ca un parinte, ne dai har din belsug.

Saltarea cea patimasa a tiraniei trupului ai infranat cu dragostea de intelepciune. Pentru aceasta locuiesti intru Imparatiile cele nestricacioase, Sfinte Parinte Vasile. Umbland pe calea cea aspra a faptelor bune, ai ajuns la Cerescul podis, cel neted si linistit si pilda tuturor te-ai aratat, Mare Ierarhe Vasile.

Patimile sufletului impreuna cu ale trupului le-ai taiat, Parinte Vasile, cu folos, cu sabia Duhului iar pe tine jertfa te-ai adus Stapanului. Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh. Cinste Maicii Domnului. Amin!"

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din spiritualitate

Top

Cauta-ti perechea