Spiritualitate

# spalat in saptamana luminata #Saptamana Luminata #treburi casnice

Poti spala in Saptamana Luminata? Ce alte treburi casnice nu poti face?

Dupa Paste, urmeaza Saptamana Luminata, o saptamana incarcata de traditii si obiceiuri respectate inca din cele mai vechi timpuri de poporul crestin.

 

Saptamana Luminata incepe imediat dupa Duminica Pastelui. Aceasta saptamana este una speciala, iar slujbele de la biserica au o randuiala deosebita, cu aspect profund Pascal. Este o perioada a iertarii si a inceperii unei noi etape.

Se spala sau nu in Saptamana Luminata?

In Saptamana luminata se poate spala, insa numai in anumite zile. In Lunea luminata si Martea Luminata, nu se spala deoarece sunt considerate zile de Paste. De asemenea, in Vienrea Luminata se sarbatoreste Izvorul Tamaduirii. Astfel, se poate spala doar in zilele de miercuri, joi si sambata.

Nici alte treburi casnice nu trebuie facute in zilele de luni, marti si vineri, in Saptamana Luminata. Este interzis cusutul, spalatul geamurilor sau datul cu matura prin casa. Aceste zile trebuie dedicate rugaciunii si miluintei. 

FOTO: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din spiritualitate

Top

Cauta-ti perechea