Spiritualitate

# pacat capital #pacat #biblie

Pacatul capital pe care-l faci zilnic, fara sa-ti dai seama. Ce spune Biblia despre acesta

Exista un pacat pe care foarte multi oameni il fac zilnic fara sa isi dea seama. Din acest pacat se nasc multe altele. Iata despre ce este vorba!

Mandria este unul dintre cele sapte pacate capitale. Dar este atat de complex si de ambiguu, nociv, viclean si distrugator incat pana si marii sfinti au fost ispititi de el, potrivit religiei. Nu exista om pe fata pamantului care sa nu fie ispitit de acest diavol: de la copilul cel mai mic, pana la omul cel mai in varsta, de la cel mai simplu om, pana la ce mai invatat.

Ce este mandria, de fapt? Este auto-supra-dimensionarea persoanei noastre. Din acest pacat se nasc toate celelalte. Toata viata trebuie sa luptam contra acestui pacat si sa fim constienti ca mereu putem cadea prada acestuia, mentioneaza Biblia.

“Cel care se mandreste mereu, se nedreptateste mereu pe sine insusi, deoarece niciodata nu va avea decolari duhovnicesti, ci mereu caderi, pana ce se va zdrobi, fiindca nu are inima zdrobita cu cugetare smerita.

Cei care nu au caderi in aceasta lume, desi au mandria lumii, arata ca mandria lor a intrecut limitele ei (a ajuns la un grad satanic) si caderea s-a facut in partea din spate a varfului inalt (cadere luciferica).

Cel care are mandrie multa este mai rau decat cel care are diavol, deoarece mandria umfla mereu pana se sparge. In timp ce omul care are duh necurat, pe langa faptul ca se chinuieste si plateste (sau depune, daca nu s-a facut pricina el insusi), se si smereste de nevoie in ochii oamenilor, iar in cele din urma Dumnezeu il slobozeste rainanandu-i in suflet indoit folos.”, potrivit crestinortodox.ro.

Asadar, mandria impiedica mult harul lui Dumnezeu, ba chiar si gandul mandru poate spurca virtutile unui om. Se spune ca cei care ii pot rabda pe cei foarte mandri, fara sa-i linguseasca, ei sunt cei mai smeriti oameni si cei mai credinciosi.

FOTO: freepik.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din spiritualitate

Top

Cauta-ti perechea