Spiritualitate

#Miercurea Mare 2021 # rugaciune miercurea mare # miercurea mare

Miercurea Mare 2021 – rugaciunea pentru iertarea pacatelor

Miercurea Mare 2021 este a treia zi din Saptamana Mare, zi cunoscuta si ca ziua tradarii.  In aceasta zi credinciosii rostesc o rugaciune pentru iertarea pacatelor, dar si troparul. Iata care este rugaciunea pe care toti credinciosii trebuie sa o rosteasca in aceasta zi. 

 

Miercurea Mare 2021 – Rugaciunea pentru iertarea pacatelor

“Preaputernice si iubitul meu Doamne! Imi aduc aminte ca Te-ai nascut om din Sfanta Fecioara in pestera si ca Te-ai vandut cu treizeci de arginti de ucenicul Tau cel viclean, pentru ca sa ne rascumperi pe noi pacatosii din mainile celui rau. Pentru acesta, Te rog sa Te milostivesti asupra mea pacatosul si sa ma rascumperi pe mine vanzatorul si in toate zilele, ucigasul.

Si aceasta sa o faci, te rog, pentru ca sa cinstesc Nasterea Ta cea Sfanta si sa ma inchin Dumnezeirii Tale; Da-mi Doamne iertare pacatelor mele cele multe si puterea sa stau impotriva relelor trupului si ale sufletului meu. Primeste aceasta mica a mea rugaciune si smerita mea vointa, ca ma intristez pentru ca Te-am intristat si ma amarasc, pentru ca Te-am mahnit peste masura.

Inca ma aduc pe mine Tie, si de voia mea ma dau in mainile Tale, pentru ca sa ma pedepsesti precum mi se cade si sa ma tamaduiesti cu ierburi amare ca un doctor bun precum vei vrea; pentru ca altul nu poate sa ma vindece, fara numai Tu, Dumnezeul meu si Ziditorul meu.

La Tine, drept aceea, am toata nadejdea mea crezand ca, precum ai primit sa te vinzi pentru mine, asa imi vei darui si acum mila Ta, sa ma rascumperi din vesnica munca si sa ma asezi intru Imparatia Ta.

Nu te departa de la mine, carele sunt mai rau vanzator decat Iuda; nu ma lasa sa am in inima mea cugetele cele desarte ale pacatului; nu ma slobozi sa Te imbratisez si sa Te sarut cu sarutare vicleana si cu buze spurcate, nici sa-Ti zic: „Bucura-Te, Invatatorule”, cu gura mea cea spurcata, nici sa Te mai rastignesc in toate zilele cu faptele mele faradelege, nici sa te batjocoresc cu gandurile mele rele, precum faceau vrajmasii Tai, pe vremea patimilor Tale; Ci ca femeia cea pacatoasa, sa Te spal, nu cu mir, ci cu lacrimile ochilor mei, pentru ca sa ma invrednicesc sa aud si eu din gura Ta cea dulce: „Iertate iti sunt pacatele! Amin.”

Miercurea Mare 2021 – rostirea troparului

“Doamne, arma asupra celui rau Crucea Ta ne-ai dat-o noua, ca se scutura si se cutremura nesuferind a cauta spre puterea ei; ca mortii i-ai sculat si moartea ai surpat; pentru aceasta ne inchinam ingroparii si Invierii Tale.”

Acestor rugaciuni li se va adauga rugaciune specifica Saptamanii Mari. Saptamana Mare 2021 – rugaciunea pe care credinciosii trebuie sa o rosteasca zilnic!

Citeste si: Miercurea Mare 2021 – traditii si obiceiuri de care trebuie sa tii cont

Sursa foto: scnews.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din spiritualitate

Cauta-ti perechea