Spiritualitate

#Intrarea Maicii Domnului #intrarea Maicii Domnului in Biserica #fecioara maria #sarbatoare

Expertul Acasa.ro, Protosinghel Isaia: Semnificatia Intrarii Maicii Domnului in Biserica

In fiecare an, crestinii ortodoxi sarbatoresc  la 21 noiembrie intrarea in Biserica a Maicii Domnului, zi in care se comemoreaza aducerea Fecioarei Maria la Templu de catre parintii ei, Sfintii Ioachim si Ana. 

La sosirea in Templu, Maria a fost intampinata de Arhiereul Zaharia, viitorul tata al Sfantului Ioan Botezatorul. Copila a urcat singura cele 15 trepte, alergand pana la treapta cea mai de sus, uimind pe toata lumea cu puterea si daruirea ei!

Arhiereul Zaharia a facut un gest uimitor, a luat-o pe Maria si a dus-o in Sfanta Sfintelor, cea mai sfanta camera a templului, in care nu avea voie sa intre decat arhiereul, si acesta o singura data in an si nu fara jertfa.

Asa cum Sfanta Sfintelor cuprindea cele mai sacre obiecte de cult ale evreilor, care simbolizau legamantul dintre Dumnezeu si Poporul Ales, asa si Fecioara Maria urma sa devina “Sfanta Sfintelor” pentru Fiul lui Dumnezeu, salasul din care a luat trup Dumnezeu Cuvantul, Cel Necuprins si Vesnic urmand a fi cuprins in pantecele ei.

Fecioara Maria va locui in Templul din Ierusalim timp de 12 ani, urmand scoala de fete in care se invata rugaciunea, ascultarea Cuvantului lui Dumnezeu, dar si numeroase alte activitati practice.

La implinirea varstei de 15 ani, fetele trebuiau sa paraseasca scoala din Templu; atunci a primit Maria Vestea Cea Buna de la Arhanghelul Gavriil, cum ca ea este aleasa de Domnul pentru a fi mama Fiului lui Dumnezeu, ca din ea se va intrupa Dumnezeu Cuvantul.

* Icoana Maicii Domnului, copila de 3 ani, la momentul Intrarii in Biserica - in Marele Templu din Ierusalim. 

Icoana provine din Ierusalim si se afla in biserica ruseasca de la Casa Sfintilor Parinti Ioachim si Ana, locul nasterii micutei Maria. 
Icoana nu are caracteristicile unei icoane ortodoxe canonice, este mai degraba o icoana neconventionala, dar care face trimitere directa la marele praznic de astazi. 

Pentru bucuria acestei sarbatori care cade in Postul Nasterii Domnului, de Intrarea Maicii Domnului in Biserica este randuit dezlegare la peste.

Canon de rugaciune la Praznicul Intrarii Maicii Domnului in Biserica

“Dumnezeiestii tai parinti, pe tine, Ceea ce aveai sa fii Nascatoare de Dumnezeu, te-au dus sa fii hranita in Sfanta Sfintelor, implinind rugaciunea cu care s-au rugat, Preacurata. Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu, miluieste-ne pe noi. Da putere, Stapana, neputintei inimii mele si o intareste, ca se clatina de patimi, ca sa te fericeasca pe tine cu credinta si cu dragoste, cea pururea Fericita si cu totul fara prihana."

Maica Domnului sa va binecuvanteze pe voi, pe copiii vostri si intreaga voastra familie!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii

Vrei sa primesti pe e-mail articole de la acest expert?

Aboneaza-te

Articole din spiritualitate

Top

Cauta-ti perechea