Spiritualitate

# arsenie boca #postul pastelui #sex

Este sexul permis in Postul Pastelui? Parintele Arsenie Boca a dat raspunsul

Numerosi preoti sustin ca desfranarea este cel mai mare pacat, cu atat mai mult daca este savarsit in timpul Postului Pastelui. Perioada postului este dedicata infranarii de la toate poftele si apropierii de Dumnezeu prin rugaciune. 

Parintele Arsenie boca a vorbit credinciosilor despre aceste fapte si a dat lamuriri cu privire la pacatul savarsit de multe persoane in timpul postului.   

"Firea trupului fiind surda, oarba si muta, nu te poti intelege cu ea decat prin osteneala si foame, acestea insa trebuie conduse dupa dreapta socoteala, ca sa nu dauneze sanatatii. Acestea il imblanzesc, incat nu se mai tine vrajmas lui Dumnezeu. Rugaciunea si postul scot dracii poftei si ai maniei din trup. Foamea imblanzeste fiarele. Cu tot dinadinsul se atrage luarea aminte ca toata lupta aceasta sa nu se duca fara indrumarea unui duhovnic iscusit care stie a cumpani masura, trebuinta si putinta fiecaruia in parte", a spus parintele Arsenie Boca.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din spiritualitate

Top

Cauta-ti perechea