Spiritualitate

#sfantul andrei #rugaciuni

Doua rugaciuni pe care trebuie sa le spui de Sfantul Andrei

In fiecare an, pe 30 noiembrie, este sarbatorit Sfantul Andrei. Pentru credinciosi, aceasta este o zi in care merg la biserica si se roaga pentru sanatate, dar si pentru implinirea dorintelor. Iata caer sunt rugaciunile pe care trebuie sa le rostesti in aceasta zi.

 

Rugaciune pentru sanatate si bunastare

"Pentru rugaciunile Apostolului Tau Andrei, daruieste-ne noua sanatate si viata ferita de toata rautatea.

In numele Tatalui, si Fiului, si Sfantului Duh, Domnului sa ne rugam:

Doamne Dumnezeul nostru, Tu, Cel ce ai zis si s-a facut faptura, nu intoarce dumnezeiasca Ta fata de la noi cei pacatosi, ca sa nu vina asupra-ne mania cea groaznica si infricosatoare a durerilor, care este rodul pacatelor noastre pe care in toata ziua, cu nesocotinta, in chip nenumarat le savarsim.

Noi suntem pacatosi si patimasi, netrebnici si plini de rautate, iar Tu esti izvorul vietii si al milostivirii; nu ne lasa, Doamne; nu trece rugaciunea noastra, a pacatosilor, nici nu rasplati noua dupa nelegiuirile noastre, ci, pentru ca nu suntem vrednici a castiga prin sarguinta cea de toate zilele milostivirea Ta, daruieste-ne-o Tu, Doamne, ca un preamilostiv. Pentru rugaciunile Apostolului Tau Andrei, daruieste-ne noua sanatate si viata ferita de toata rautatea.

Pentru pomenirea lui cea de azi ne intareste cu darul Tau cel stapanitor, ca din adancul inimilor noastre, cu bucurie sa laudam praznuirea lui si sa slavim preasfant numele Tau, in vecii vecilor. Amin!"

Rugaciunea care implineste orice dorinte

"Zid esti credinciosilor si turn neclintit tuturor celor ce se sprijina pe tine.

Aparatorule al nostru din nevoi, pentru lucrarea de multe minuni laude de multumiri aducem tie, noi nevrednicii si pacatosii.

Si ca cel ce esti minunat si preamilostiv, izbaveste-ne pe noi din toate nevoile ca sa-ti cantam tie: bucura-te facatorule de minuni, Sfante Parinte Andrei.

Priveste catre cei care se roaga catre tine si cu bunatate parinteasca tinde milostiva izbavire din toate nevoile, tuturor celor care canta lui Dumnezeu.

Puterea cereasca umbrand duhul tau, ca dintr-un soare slobozeste sfante razele darurilor catre cei ce se ating de ele si tamaduieste pe toti cei bolnavi cu trupul sau cu sufletul.

Vifor de ispite si furtuni de nevoi invaluindu-ne pe noi, cu credinta alergam catre tine Sfante ca prin rugaciunile tale sa le preschimbi pe toate in liniste.

Vrand Facatorul tuturor fapturilor sa ne mantuiasca de inselaciunea dusmanilor, te-a trimis la noi ca pe un apostol, ca prin tine sa invatam sa ne indepartam de toate inselaciunile lumii si prin viata curata sa ne apropiem de Dumnezeu.

Zid esti credinciosilor si turn neclintit tuturor celor ce se sprijina pe tine, pentru aceasta alergam noi la tine; roaga-te impreuna cu noi, pentru ca de rugaciunile tale sa se milostiveasca blandul Isus si sa ne daruiasca iertare si dezlegare de pacate, noua, putin credinciosilor si pacatosilor.

Si-acum si-n vecii vecilor, de-a pururea. Amin!"

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea