Spiritualitate

#ce faci cu anafura mucegaita # anafura uscata #anafura mucegaita

Ce trebuie sa faci daca anafura se usuca sau mucegaieste. Nu trebuie sa o arunci!

Multi credinciosi au in casa anafura pe care o consuma dimineata, dupa rugaciune. Daca este pastrata corect, in pungute de hartie si intr-un loc uscat aceasta rezista mult timp.

 

Insa cand nu este depozitata corect, anafura poate mucegai. Unele persoane, in acest punct, o arunca. Este total gresit. Iata ce trebuie sa faci cu anafura care se usuca sau cu cea care mucegaieste.

Ce faci cu anafura care se usuca

Anafura se poate usca foarte usor daca este depozitata incorect. Atata timp cat aceasta nu isi schimba mirosul sau gustul poate fi consumata in continuare, fara problem. Cu toate acestea, daca anafura este veche (chiar daca nu a mucegait) este indicat sa nu se mai consume.

Ce faci cu anafura care mucegaieste

Anafura mucegaita nu trebuie aruncata, sub nicio forma. Nici la animale nu se da anafura mucegaita, fie ca este vorba despre animalele domestice sau cele salbatice. Iata ce spun preotii ca trebuie sa faci cu anafura mucegaita.

“Anafura mucegaita trebuie arsa sau ingropata in pamant.

Este nevoie sa fim cu mare luare aminte si sa pastram anafura cu mare atentie pentru a nu ajunge in astfel de situatii. Asa aratam grija pentru cele sfinte!
Oricine are dubii cu privire la ce are de facut in acesta privinta, sa isi intreabe duhovnicul si sa faca asa cum ii va spune.” , a spus preotul Andrei Atudori, potrivit doxologia.ro.

Cat despre persoanele care locuiesc la bloc, parintele a adaugat ca anafura mucegaita poate fi adaugata la plante. Daca acest lucru nu este posibil, trebuie gasit un loc, in gradina blocului, unde sa fie ingropata.

Pe de alta parte, parintele Cleopa Ilie, sustine ca anafura poate fi aruncata intr-o apa curgatoare.

“Anafora veche, daca n-ai avut grija de ea si n-ai mancat-o, sau a mucegait ori au mancat-o soarecii, ca se intampla si din acestea, o dai pe apa curgatoare sau o ingropi in pamant, la loc curat. Sa n-o dai pe foc, ca este pacat. La fel si cu icoanele vechi si degradate, nu ai voie sa le arzi in foc. Cel mai bine este sa le duci la biserica.”, a declarat parintele Cleopa Ilie, potrivit ortodoxia.md.

FOTO: parohiaiosefin.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din spiritualitate

Cauta-ti perechea