Spiritualitate

#arhangheli #mesagerii lui dumnezeu #ce nu stii despre ingeri #ingeri

Ce nu stii despre ingeri. Lucruri mai putin cunoscute despre mesagerii lui Dumnezeu

Ingerii fac parte din iudaism si crestinism de milenii. Ei au fost reprezentati in numeroase forme de arta si fac parte din folclorul, imaginatia si chiar din cultura noastra populara. Dar ce sunt ei, de fapt? Si care sunt functiile lor?

Originea cuvantului englezesc "inger" provine din grecescul aggelos, care inseamna "mesager". Iar daca ne intoarcem la cuvantul ebraic pentru inger din Vechiul Testament, acesta are acelasi inteles.

Ingerii au fost creati pentru a-L sluji pe Dumnezeu. Ei sunt, in esenta, mesageri din partea lui Dumnezeu. Acum, ce mesaje transmit ei si cum sunt transmise este o alta poveste.

Exista o ierarhie, iar fiecare inger are o functie specifica. Unii ingeri sunt alaturi de Dumnezeu, in timp ce altii supravegheaza alti ingeri, iar apoi sunt cei care transmit mesajele lui Dumnezeu catre oameni.

Ingerii au descrieri foarte specifice ale sarcinilor si puterilor care le permit sa indeplineasca o anumita sarcina. Sa spunem ca un inger este un vindecator - ei bine, nu poate face altceva. Sau daca slujba unui inger este de a transmite un mesaj specific, de obicei, asta este tot ce se poate face.

Ingerii au fost reprezentati de artisti de milenii. Multi dintre ei sunt portretizati ca niste creaturi frumoase, delicate, asemanatoare oamenilor, cu aripi. Totusi, aceste reprezentari s-ar putea sa nu fie chiar corecte, deoarece, conform traditiei iudaice si crestine, ingerii nu sunt fiinte fizice reale. Ei sunt fiinte spirituale, prin urmare nu au atribute fizice.

Asadar, daca ingerii nu au atribute fizice, cum transmit ei mesajele lui Dumnezeu oamenilor? Ei bine, ingerii sunt descrisi in Biblie ca fiind "lumina", dar ei pot lua o forma umana pentru a-si indeplini sarcinile divine.

Ingerii sunt barbati sau femei?

In mod traditional, ingerii sunt reprezentati in arta ca fiind fie de sex feminin, fie ca fiinte foarte feminizate. Aceasta reprezentare feminina isi are probabil radacinile in paganismul greco-roman (de exemplu, zeitele).

In Biblie, ingerii au nume de barbati. Desi ar putea avea legatura cu faptul ca atat cuvantul grecesc, cat si cel ebraic pentru inger sunt masculine.

Pot oamenii sa devina ingeri?

Marcu 12:25 a dus la o anumita confuzie cu privire la faptul ca oamenii pot deveni intr-adevar ingeri atunci cand mor. Isus, cand vorbeste despre inviere, spune ca oamenii vor fi "asemenea ingerilor din ceruri". Cheia aici este cuvantul "ca". Intelesul este ca, in viata de apoi, oamenii cu un suflet pur nu vor trebui sa se preocupe de caile lumii, asa cum nu fac ingerii. Asta nu inseamna ca se vor transforma in ingeri.

Sunt ingerii chiar atat de pasnici?

Cuvantul "angelic" are o conotatie pozitiva, dar Biblia are, de fapt, cateva exemple in care ingerii pot transmite mesaje destul de devastatoare in numele lui Dumnezeu. Ca un inger al mortii care ii ucide pe primii fii nascuti ai Egiptului, dupa ce faraonul a refuzat sa-i lase pe evrei sa plece. Sau chiar arhanghelul Uriel aproape ca l-a ucis pe Moise. Ingerii transmit mesajul lui Dumnezeu, dar se pare ca mesajul poate fi uneori un pic violent!

Sunt arhanghelii ingerii de cel mai inalt rang din cer?

Ei bine, nu chiar. Ligile superioare sunt ocupate de serafimi, heruvimi si ingerii tronului. Acest lucru face ca arhanghelii sa ocupe un loc destul de jos in ierarhie. Arhanghelii sunt chiar deasupra ingerilor pazitori, deci de ce sunt atat de importanti?

Arhanghelii sunt mesagerii lui Dumnezeu prin excelenta. Ei interactioneaza in mod direct cu oamenii in numele Domnului, asa ca sunt insarcinati cu misiuni foarte importante (de exemplu, vestirea).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din spiritualitate

Top

Cauta-ti perechea