Spiritualitate

#busuioc sub perna #traditii busuioc sub perna #cand se pune busuioc sub perna

Cand trebuie sa pui busuioc sub perna in 2023 pentru a-ti visa ursitul

Potrivit traditiei, fetele nemaritate trebuie sa puna busuioc sub perna pentru a-si visa ursitul. Acest obicei este de multe secole impanantenit la noi, si este respectat si in ziua de astazi de catre tinerele singure care vor sa afle cu cine se vor marita.

Cand trebuie sa pui busuioc sub perna pentru a-ti visa ursitul

Exista trei mari sarbatori in care ai sansa de a-ti visa ursitul. Traditia spune ca pentru ca acest lucru sa se intample trebuie sa pui busuioc sub perna. Insa nu orice busuioc, ci busuioc sfiintit de preot.

Astfel, pentru a-si visa ursitul, fetele nemaritate trebuie sa-si puna busuioc sub perna in noaptea de Boboteaza (pe 6 ianuarie), de Sanziene (pe 24 ianuarie) si de Sfantul Andrei (pe 30 noiembrie).

Potrivit traditiei, se spune ca daca o fata nemaritata cade pe gheata in ziua de Boboteaza urmeaza sa se marite in anul acela.

Desi ai crede ca cei care mai respecta si cred in aceste traditii sunt putini, si in general de la sate, ai fi surprins sa afli ca aceste obiceiuri se pastreaza si la orase, in special de tinerele fete.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din spiritualitate

Top

Cauta-ti perechea