Spiritualitate

#natere #rugaciune Sfanta Maria #rugaciune #sfanta maria #copii #dragoste #sanatate

3 rugaciuni catre Sfanta Maria. Credinciosii se roaga pentru iertare, noroc in dragoste si daruirea de prunci

In fiecare an, pe 9 septembrie, este sarbatorita Nasterea Maicii Domnului, sarbatoare cunoscuta si ca Sfanta Maria Mica. Fecioara Maria este cunoscuta ca protectoarea femeilor si a copiilor, dar si a oamenilor care sufera de diverse boli. Se spune ca cei care se roaga astazi pentru intemeierea unei familii sau pentru nasterea de prunci vor fi ajutati de Maica Domnului.

 

Rugaciune pentru ajutor la nastere si pentru sanatatea pruncilor

“Preamilostiva Doamna, Imparateasa de Dumnezeu Nascatoare! Primeste smerita noastra rugaciune si nu ne lepada pe noi, ocrotirea si scaparea noastra, si nu te ingretosa de noi, nevrednicii, ci ca o milostiva nu inceta a te ruga Celui nascut din tine sa ne daruiasca iertarea multelor noastre greseli si sa ne mantuiasca cu judecatile pe care le stie.

Miluieste-ne pe noi, Stapana, miluieste-ne pe noi, ca nu este noua mantuire din faptele noastre. Pentru aceasta, cu credinta strigam tie: miluieste-i pe robii tai si inima noastra stearpa arat-o roditoare de fapte bune. Cauta spre noi, nevrednicii, ca tu esti nadejdea si acoperamantul nostru, viata si lumina inimii noastre; ca ceea ce ai nascut din pantecele tau Lumina cea Neinserata, lumineaza, Curata, sufletul nostru, si departeaza de la inima noastra tot intunericul. Daruieste-ne umilinta, pocainta si zdrobire de inima, invredniceste-ne sa facem in toate zilele vietii noastre voia Fiului tau si Dumnezeului nostru si sa placem in toate inaintea Lui.

O, Maica lui Dumnezeu! Nu inceta a te ruga Celui Care S-a nascut din tine, pentru toti cei care alearga cu credinta la sfanta icoana ta, si da-le lor grabnica ajutorare si mangaiere in necazuri si in nevoi si in patimiri, izbaveste-i pe ei de clevetirea si rautatea oamenilor, de vrajmasii cei vazuti si cei nevazuti si de toata nevoia si intristarea. Mantuieste patria noastra, orasul acesta si toate orasele si tinuturile de toate nevoile si necazurile, milostiv fa-L catre noi pe Dumnezeul nostru, abate toata mania Lui cea pornita asupra noastra si ne izbaveste pe noi de cuvenita si dreapta Lui amenintare.

De Dumnezeu iubitoare Stapana, podoaba ingerilor, slava Mucenicilor si bucuria tuturor Sfintilor! Roaga-L dimpreuna cu noi pe Domnul ca sa ne invredniceasca a sfarsi alergarea vietii noastre in pocainta, iar in ceasul mortii, Preasfanta Fecioara, izbaveste-ne de stapanirea draceasca si de cumplitele intrebari si de vamile cele amare si de focul cel vesnic, ca sa ne invrednicim de slavita Imparatie Dumnezeiasca, marindu-te pe tine si slavindu-L pe Cel intrupat din tine, Hristos Dumnezeu, Caruia Se cuvine slava dimpreuna cu Tatal si cu Sfantul Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.”

Rugaciune pe care sa o spui la vreme de necaz si de intristare

“Valuri de patimi ma impresoara; mare necaz si stramtorare imi umplu sufletul o, intru-tot Sfanta Maica, linisteste sufletul meu cu pacea Fiului tau si alunga deznadejdea si intristarea sufletului meu cu harul Sau. Potoleste furtuna pacatelor mele care ma frig precum un vierme in foc si stinge-i flacarile. Umple-mi inima de bucurie, Preacurata Maica si imprastie ceata nelegiuirilor mele de la fata mea, caci acestea ma impresoara si ma tulbura. Lumineaza-ma cu lumina Fiului tau. Sufletul meu se simte sfarsit; totul imi este greu, chiar si rugaciunea. Iata-ma, rece ca piatra. Buzele mele soptesc o rugaciune, dar inima mea nu tresalta. Necazurile m-au impresurat de pretutindenea. Topeste gheata din jurul sufletului meu si incalzeste-mi inima cu dragostea ta. Nu-mi pun nici o incredere in apararea venita de la oameni, ci ingenunchez dinaintea ta, o, Prea Sfanta Maica si Fecioara. Nu ma alunga de la fata ta, ci primeste rugaciunea robului tau. Tristetea m-a cuprins. Nu mai pot rabda navalirile diavolilor. Nu am nici o aparare, nici nu aflu loc de refugiu, om nenorocit ce sunt. Sunt pururea biruit in lupta aceasta si nu am alta mangaiere decat in tine, Preasfanta Maica. O, nadejde si apararea tututror credinciosilor, nu trece cu vederea rugaciunea mea!

Preasfanta Maica a lui Hristos, Preacurata, Preabinecuvantata Maica a lui Dumnezeu, vezi cum satana ma izbeste precum valurile marii lovesc corabiile! El ma urmareste ziua si ma tulbura noaptea. Nu am pace – sufletul meu se pleaca, duhul meu se cutremura. Grabeste, Preaslavita Maica si ma ajuta! Roaga-L pe dulcele Domn Iisus Hristos sa aiba mila de mine si sa-mi ierte pacatele pe care le-am savarsit. O, Preasfanta Maica a Domnului nostru Iisus Hristos, bunatatea ta cea plina de iubire este nesfarsita si este cel mai mare vrajmas al puterilor iadului. Chiar atunci cand cel mai mare pacatos cade in strafundurile iadului, impins de forte diabolice, daca acesta striga catre tine, tu esti gata sa-l eliberezi din legaturile iadului. Slobozeste-ma si pe mine! Priveste cum satana vrea sa ma faca sa ma impiedic si sa-mi zdrobeasca credinta, dar eu imi pun toata nadejdea in Domnul. Slava tie, ceea ce esti mai cinstita decat heruvimii si mai marita fara de asemanare decat serafimii! Amin.”

Rugaciune pentru ajutor in dragoste

“Prea Binecuvantata Stapana, Pururea Fecioara, Nascatoare de Dumnezeu, ceea ce ai nascut pe Dumnezeu Cuvantul mai presus de fire, pentru mantuirea noastra si Te-ai aratat ca o mare a darurilor Dumnezeiesti si rau pururea curgator al minunilor si reversi bunatat celor ce cu credinta alearga catre Tine!

Cazand inaintea Chipului Tau cel Minunat, ne rugam Te prea buna Maica a Iubitorului de oameni Stapana! Revarsa asupra noastra milele Tale cele bogate si grabeste a implini rugamintle noastre pe care le aducem Te Grabnica ajutatoare care ne sunt de folos, mangaiere si mantuire pentru fiecare randuindu-le.

Cerceteaza cu harul Tau Prea Milostiva Stapana pe robii Tai si daruieste celor inviforat liniste. Celor legat slobozire si pe tot mangaie, care sunt intristat de felurite necazuri! Izbaveste, Prea Milostiva Stapana, toate orasele si satele de foamete, de boala, de cutremur, de potop, de foc, de sabie. De orice alta nenorocire sau pedeapsa vremelnica sau vesnica, indepartand, prin indrazneala Ta de Maica, toata mania lui Dumnezeu!

Slobozeste pe robii Tai de slabanogire sufleteasca, de tulburarea patimilor si a caderilor in pacat. Ca apoi, fara impiedicare, vietuind in veacul acesta, intru toata buna cinstire a Ta, sa ne invrednicim de vrednicele bunatat prin Harul si iubirea de oameni ale Fiului Tau si Dumnezeului nostru. Lui i se cuvine toata slava, cinstea si inchinaciunea, impreuna cu Cel fara de Inceput al sau Parinte si cu Prea Sfantul Duh, acum si pururea si-n vecii vecilor! Amin.”

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din spiritualitate

Top

Cauta-ti perechea