INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Sosuri

#paste fainoase #sos

Trucul gospodinelor iscusite pentru sosuri reusite. Nu o sa mai privesti pastele la fel ca pana acum

 

Mancarurile reusite sunt cartea de vizita a oricarei gospodine, dar numai cele cu adevarat iscusite stiu sa faca sosuri geniale pentru orice mancare. Daca gustul il potrivesti mereu din condimente, consistenta este deja o cu totul alta poveste.

In era showurilor culinare auzim tot mai des despre consistenta si textura mancarurilor si orice gospodina pasionata de gastronomie parca nu mai poate sa gateasca asa cum o facea pana acum.

Trucul secret pentru un sos cu consistenta perfecta

O friptura la cuptor reusita sau o carne la gratar pregatita perfect trebuie sa aiba alaturi si un sos care sa o complimenteze. Bucataria romaneasca are, de asemenea, multe preparate cu sos, asa ca o bucatareasa priceputa trebuie sa stie cum sa il obtina. Ca sa nu mai vorbim de pastele preparate in toate felurile si cu tot felul de sosuri care le dau savoare.

Daca nu reusesti mereu sa obtii un sos cu consisenta potrivita, iti spunem un secret care vine tocmai de la pastele fainoase: apa in care le-ai fiert poate fi pastrata tocmai pentru a o folosi in sosuri in loc de amidon.

Obtinute din faina, asa cum le spune si numele, pastele fainoase elibereaza amidon in apa atunci cand sunt fierte. Acesta este si motivul pentru care apa devine albicioasa atunci cand fierbi paste; iar pentru ca aspectul este usor neplacut, apa se arunca atunci cand le scurgem. Gospodinele pricepute o pastreaza, insa, pentru ca ele stiu ca este "aur" curat in bucatarie tocmai datorita amidonului care se regaseste in ea si ca va putea fi folosita pentru a inchega si ingrosa sosurile pe care le prepara.

Acest truc de care poate depinde reusita unui sos este folosit inclusiv de bucatarii cu experienta, care obisnuiesc sa puna peste sosul pentru paste cateva linguri din apa in care acestea au fost fierte, in loc sa adauge faina sau amidon de porumb care sa il aduca la textura dorita.

Chiar daca are o culoare albicioasa, apa de la paste poate fi pusa fara probleme in sosuri rosii, la fel ca in cele albe; ea este potrivita si in sosurile de legume sau pentru a subtia sosul pesto verde sau rosu.

La ce mai foloseste apa in care au fiert pastele

Apa de la paste, bogata in amidon, are multiple intrebuintari in bucatarie:

• fasolea se inmoaie mai repede in apa in care au fost fierte paste

• legumele precum mazarea sau lintea fierte in aceasta apa vor avea o aroma deosebita si nu isi vor pierde din propretati in timpul gatirii

• este buna pentru a gati la aburi

• poate fi folosita in aluaturi

• odata racita, pentru ca nu poate fi pastrata chiar foarte mult timp, apa de la paste poate fi pusa la flori, in ghiveci sau in gradina; bogata in nutrienti si minerale, ea este foarte sanatoasa pentru plantele tale preferate.

FOTO: Pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare