Pregateste cateva sosuri si umpluturi pentru a le folosi cu fructe si legume, la mesele de toamna. Astfel de sosuri imbogatesc preparatele si pot fi folosite in numeroase feluri, de la micul dejun la prajiturile servite cu ceai.
Iata in continuare cateva sosuri si umpluturi pe care le poti face in aceasta toamna pentru o gustare delicioasa:
1 Sos sarat din caramel
Sosul sarat de caramel este un preparat perfect pentru a inmuia in el bucatelele de mere sau bananele. Il poti folosi ca glazura pentru prajituri sau ca un sos pentru gustarile cu fructe proaspete. Copiii vor fi absolut incantati si vor avea un motiv in plus sa consume fructe. Pentru acest sos ai nevoie de curmale, unt de arahide , suc de lamaie, sare de mare, vanilie si apa.
2 Nutella cu branza
Daca ai niste Nutella prin casa si te-ai plictisit de ea, poti sa o folosesti pentru a obtine un nou sos. Amesteca ciocolata cu o crema de branza, cu putin lapte si sare. Serveste apoi acest sos cu bucatele de mar.
3 Sos din miere si lime
Aminteste-ti de prospetimea verii cu frigarui de fructe la gratar, inmuiate intr-un sos delicios din miere si lime. FOloseste ananas, capsuni, mango si kiwi pentru gratar. Aceste alimente, facute pe gratar, aduc la suprafata sucurile naturale, care caramelizeaza fructul. Amesteca un iaurt cu miere si coaja de lime pentru un sos usor si parfumat, numai bun pentru desertul tau.
4 Portocala umpluta cu sos din artar si iaurt
Taie o portocala pe jumatate, scoate miezul si pastreaza coaja pentru a o folosi pe post de castron. Pregateste un sos delicios si simplu, din iaurt, sirop de artar si vanilie. Umple jumatatea de portocala si serveste impreuna cu un platiu din struguri, caise, guava , capsuni, banane sau alte fructe pe care le ai prin casa.
5 Sos din vanilie si scortisoara
O alta varianta de sos pentru fructele servite proaspete este o combinatie de vanilie si scortisoara. Adauga o crema de branza moale si delicata, precum si putin zahar brun si vei obtine un sos delicios!
Sursa foto: dairygoodness.ca