In Ajun de Craciun mancarea are parca un alt gust. Atmosfera de sarbatoare, cu toata familia stransa in jurul mesei transforma bucatele in bucate speciale. Pentru a le adauga insa un plus de savoare, le poti adauga un sos savuros si usor de preparat: sosul Ajunului de Craciun.
Ingrediente pentru sosul Ajunului de Craciun:
-
1 cutie de piure de rosii (ori de rosii intregi pe care se le faci apoi piure)
-
1 cutie de bulion
-
1 cutie de suc de rosii
-
1 lingura de ulei de masline
-
1 catel de usturoi, tocat marunt
-
O jumatate de cutie de masline verzi , tocate
-
1 cutie de file de ansoa
-
O cana si jumatate de apa
-
1 crenguta de patrunjel proaspat
- Oregano.
Cum se prepara sosul Ajunului de Craciun:
-
Intr-o oala prajeste usor usturoiul cu uleiul de masline.
-
Scurge ansoa.
-
Pune file-urile de ansoa deasupra usturoiului si lasa-le sa se inmoaie.
-
Adauga si restul de ingrediente.
- Lasa cratita la foc mic pentru o ora.
Cum se serveste sosul Ajunului de Craciun:
-
Se serveste cald.
- Poate fi adaugat peste paste (trebuie sa fie paste subtiri) sau peste carne.