Sosuri

#sos #ajun #craciun #culinar #sosuri #reteta

Sosul Ajunului de Craciun

In Ajun de Craciun mancarea are parca un alt gust. Atmosfera de sarbatoare, cu toata familia stransa in jurul mesei transforma bucatele in bucate speciale. Pentru a le adauga insa un plus de savoare, le poti adauga un sos savuros si usor de preparat: sosul Ajunului de Craciun.

Ingrediente pentru sosul Ajunului de Craciun:

  • 1 cutie de piure de rosii (ori de rosii intregi pe care se le faci apoi piure)
     
  • 1 cutie de bulion
     
  • 1 cutie de suc de rosii
     
  • 1 lingura de ulei de masline
     
  • 1 catel de usturoi, tocat marunt
     
  • O jumatate de cutie de masline verzi , tocate
     
  • 1 cutie de file de ansoa
     
  • O cana si jumatate de apa
     
  • 1 crenguta de patrunjel proaspat
     
  • Oregano.


Cum se prepara sosul Ajunului de Craciun:

  • Intr-o oala prajeste usor usturoiul cu uleiul de masline.
     
  • Scurge ansoa.
     
  • Pune file-urile de ansoa deasupra usturoiului si lasa-le sa se inmoaie.
     
  • Adauga si restul de ingrediente.
     
  • Lasa cratita la foc mic pentru o ora.


Cum se serveste sosul Ajunului de Craciun:

  • Se serveste cald.
     
  • Poate fi adaugat peste paste (trebuie sa fie paste subtiri) sau peste carne.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului