Sosuri

#unt #oua #lamaie #sos

Sos Hollandaise

Sosul este un preparat des intalnit in bucataria franceza si nu numai. Are un aspect cremos, alb-galbui si se foloseste alaturi de diverse mancaruri, precum legume fierte , sparanghel cu somon fume, oua Benedict, etc.

Ingrediente pentru sosul Hollandaise
 

  • 4 oua
  • 1 lingura suc proaspat de lamaie
  • ½ cana unt nesarat, topit
  • 1 varf ardei rosu iute
  • 1 varf de sare
     

Cum se prepara sosul Hollandaise
 

Bate bine galbenusurile pana cand compozitia se intareste si se mareste. Ar trebui sa fie dubla ca volum. Pune apoi compozitia intr-o craticioara, iar pe aceasta aseaza-o deasupra unei oale cu apa care fierbe. Primul recipient nu trebuie sa atinga apa aflata in cel de-al doilea. Continua sa amesteci rapid.

Ouale nu trebuie sa stea la caldura prea mare, altfel vor deveni asemenatoare unei omlete. Adauga apoi untul topit si amesteca pana cand compozitia se intareste si devine si mai mare. Scoate apoi de pe foc, adauga ardeiul iute si sarea.

Acopera compozitia si pune-o intr-un loc cald pana esti gata sa o folosesti.
 

Cum se serveste sosul Hollandaise
 

Se serveste impreuna cu alte preparate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare