Prunele pot fi folosite si pentru a pregati un sos delicios, cu gust dulce -acrisor. Impreuna cu ananasul si sosul de soia, ele vor da acestui preparat o aroma deosebita, care poate insoti mancarurile de carne, dar si diferite deserturi .
Ingrediente pentru sosul dulce-acrisor cu prune si ananas
- 1,5 cutii ananas in sirop
- 1,5 cani zahar
- 1,5 cani apa
- 1,5 cani otet
- 1,5 linguri sos de soia
- 3 linguri amidon
- 3 linguri apa
-
1,5 cani gem de prune.
Cum se prepara sosul dulce - acrisor cu prune si ananas
Intr-o cratita pune la foc mic spre mediu ananasul cu siropul, apa, otetul si sosul de soia. Lasa-le pana incep sa fiarba.
Amesteca amidonul cu cateva lingurite de apa. adauga peste mixul de ananas. Lasa-le pana incep sa fiarba, amestecand mereu.
Apoi ia-le de pe foc si lasa-le sa se racoreasca, adaugand gemul de prune. Amesteca bine.
Acopera apoi cratita si da-o la frigider pana la momentul servirii. Poti transfera sosul in niste borcane curate.
Cum se serveste sosul dulce - acrisor cu prune si ananas
Se serveste impreuna cu mancaruri din carne de pui, de vita sau de porc, dar si cu diferite deserturi.