Sosuri

#ceapa #parmezan #rosii #paste #sos #unt # sos pentru paste

Sos de rosii pentru paste

Daca te-ai saturat de sosurile de rosii pentru paste pe care le gasesti in comert, poti sa inveti sa faci propriul tau sos, homemade . Este o reteta simpla, dar de efect, pe care o poti imbunatati cu alte ingrediente preferate.
 

Ingrediente pentru sos de rosii pentru paste
 

  • 30 gr rosii la conserva, decojite, simple
  • 5 linguri unt nesarat
  • 1 ceapa alba, decojita, taiata in jumatate
  • sare
  • parmezan ras
  • piper negru macinat.
     

Cum se prepara sosul de rosii pentru paste
 

Pune rosiile intr-o tigaie, cu untul, ceapa si putina sare. Lasa-le pe foc pana cand incep sa fiarba, apoi da focul mai mic.

Preseaza rosiile cu spatele unei linguri, apoi lasa pe foc, amestecand din cand in cand, timp de 45 de minute.

Cand incep sa apara stropi de grasime pe suprafata, sosul este gata. Scoate ceapa din sos.
 

Cum se serveste sosul de rosii pentru paste
 

Se serveste fierbinte, cu putin piper macinat si parmezan ras, pe deasupra, impreuna cu paste fierte.

Sursa foto: weightwatchers.co.uk
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete