Sosul de prune poate fi folosit in diverse preparate, de la aperitive la feluri principale , fiind un sos potrivit in general pentru mancare si nu pentru deserturi. Il poti servi cu rulouri de ou, dar si la fripturile din carne de pui sau porc. Sosul se pregateste in 20 de minute.
Ingrediente pentru sos de prune
- 450 gr gem de prune;
- 2 linguri otet;
- 1 lingura zahar brun ;
- 1 lingura ceapa uscata, taiata;
- 1 lingurita fulgi de ardei iute, rosu;
- 1 catel usturoi, tocat;
- 1/2 lingurita ghimbir macinat.
Cum se prepara sosul de prune
Pune intr-o tigaie gemul de prune, otetul, zaharul brun, ceapa, ardeiul iute, usturoiul si ghimbirul. Lasa pe foc pana cand da in clocot. Amesteca din cand in cand, apoi ia de pe foc.
Cum se serveste sosul de prune
Sosul de prune este potrivit pentru mancarurile din carne de pui sau porc.
Sursa foto: myrecipes.com